Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του εθνικού μας Αγώνα, ξαναθυμόμαστε όλες τις σημαντικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο “Ράλι των Θεών” και αποτέλεσαν τα highlights του 4ήμερου.

Αναλύοντας με την σειρά όλη την αγωνιστική δράση ξεκινάμε από την Πέμπτη και την υπερειδική στο ΟΑΚΑ, όπου 10άδες χιλιάδες φίλαθλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού πήραν μια βασική ιδέα σχετικά με το τι θα ακολουθούσε τις επόμενες μέρες. Η υπερειδική διαδρομή έδωσε την ευκαιρία σε άτομα που τους ήταν δύσκολο να παρακολουθήσουν τις ειδικές στα βουνά, να κατακλύσουν το Ολυμπιακό Στάδιο σε μια μαγική ατμόσφαιρα και με το θέαμα να είναι πολύ υψηλό. Ακόμα, μπορούσαν να βγάλουν φωτογραφίες με τους οδηγούς, να πάρουν αυτόγραφα και να δουν τα πληρώματα από κοντά να αγωνίζονται δίπλα-δίπλα, σε συνδυασμό με τον εκκωφαντικό ήχο των αυτοκινήτων και την μυρωδιά του καυσίμου και του καμένου ελαστικού πάνω στην άσφαλτο. Εντυπωσιακό επίσης και το standing ovation όλων των θεατών προς τον 9άκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Θρύλο του WRC, Sebastien Loeb, όπως και το στιγμιότυπο από το WRC2 με τον Mikkelsen να διαλύει την ανάρτησή του μετά το άλμα στην γέφυρα στα πρώτα μόλις μέτρα. Τελικά εγκατέλειψε για την ημέρα, αφού δεν κατάφερε να τερματίσει βγάζοντας πολύ καπνό.

Την Παρασκευή είδαμε για άλλη μια φορά την κυριαρχία της Ford στα ελληνικά βουνά, έχοντας ισχυρή παράδοση και όντας η πολυνίκης στα ελληνικά χώματα, με τους Loeb (4) και Loubet (2) να κερδίζουν όλες τις ειδικές και να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του Ράλι και με τον Loeb τελικά να σημειώνει το 1-2 στο τέλος της ημέρας. Η μόνη απώλεια για την ομάδα ήταν το κλατάρισμα του Breen.

Το Σάββατο από τα ψηλά στα χαμηλά για την Ford με τον επικεφαλής Loeb να εγκαταλείπει οριστικά μετά την 1η ειδική (8η) στο liaison τμήμα μεταξύ των ειδικών και με διαφορά 19 δευτερολέπτων, τον Loubet να έχει κλατάρισμα και τον Greensmith να εγκαταλείπει επίσης αλλά μόνο για την ημέρα. Η Toyota να ζει έναν εφιάλτη βλέποντας το “πληγωμένο” Yaris του Rovanpera να βγαίνει εκτός ανταγωνισμού μετά το χτύπημα σε ένα δέντρο και τον Lappi να έχει εγκατάλειψη για το Σάββατο, ενώ αντιθέτως η Hyundai να παίρνει όλα τα stage wins (6) και να κάνει lock-out με 1-2-3.

Την Κυριακή υπήρξε συνέχεια του δράματος, με την Toyota να αποδεκατίζεται βλέποντας τον Evans να εγκαταλείπει οριστικά πριν την 1η ειδική (14η) και να μένει μόνο το 4ο Yaris του Katsuta, που έτσι και αλλιώς δεν βαθμολογείται στους Κατασκευαστές. Η ιαπωνική ομάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει κάποια ειδική με την Hyundai να “σκουπίζει” όλες τις ειδικές (3) φτάνοντας συνολικά τις 10 κερδισμένες και με τους Neuville-Tanak-Sordo κατά σειρά να πετυχαίνουν για 1η φορά το 1-2-3 για την κορεάτικη ομάδα. Έτσι, ο Tanak μείωσε την διαφορά στο Πρωτάθλημα στους 53 βαθμούς από τον Rovanpera και τα πάντα είναι ακόμα ανοιχτά για τον Τίτλο στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας. Δράμα είχαμε όμως και στο WRC2 με τον Rossel να αναποδογυρίζει σε μια φουρκέτα της Power Stage και να χάνει την 3η θέση του βάθρου.