Από το μεγάλο ντέρμπι της χώρας στην φοβερή ατμόσφαιρα στο Κατάρ.

  • 0
  • 3 views

Η φετινή έκπληξη του Μουντιάλ δεν είναι άλλη από την εθνική ομάδα του Μαρόκου. Αφού μετά την μεγάλη νίκη της απέναντι στην Πορτογαλία με 1-0 πέρασαν στα ημιτελικά και έγινε η πρώτη ομάδα από την Αφρική που φτάνει μέχρι εκεί. Το όνειρο του Μαρόκου συνεχίζει και μαζί τους ονειρεύεται και ο κόσμος. Οι φίλαθλοι τους είναι φοβεροί και έχουν δώσει έναν καταλυτικό παλμό στην διοργανώσει φέτος. Μια χώρα ολόκληρη η οποία κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου έχει φέρει αυτήν την τρέλα και αυτό την πνοή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Για αυτό και είμαστε σήμερα εδώ για να δούμε πως ένα μεγάλο ντέρμπι έχει ενώσει τις δυο αντιπαλότητες της χώρας σε μια και έχουν δημιουργήσει ίσως την καλύτερη ατμόσφαιρα στο Κατάρ. 

Ράζα Γκαζαμπλάνκα - Ουίνταντ

Για να δώσουμε το στίγμα και από την προέρχεται αυτή η τρέλα τον οπαδών του Μαρόκου πρέπει να αναφερθούμε φυσικά στο μεγάλο ντέρμπι της χώρας. Αυτό ανάμεσα στις Ράζα Καζαμπλάνκα και Ουίνταντ. Οι δύο ομάδες είναι η πιο πετυχημένες στην χώρα τους και κάθε ντέρμπι έχει φοβερή ένταση. Ανάμεσα τους υπάρχει μια μεγάλη αντιπαλότητα που δεν είναι μόνο μέσα στις τέσσερα γραμμές του γηπέδου. Αφού η κόντρα τους έχει να κάνει και με τα πολιτικά πιστεύω τους. Η Ράζα δημιουργήθηκε από εθνικιστές και το πράσινο χρώμα που έχουν αντιπροσωπεύει την ελπίδα. Σχεδόν σε κάθε ντέρμπι αν κάποιος πάει στην πλευρά της Ράζα θα δει τους οπαδούς της να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης ανήμερα του αγώνα. Από την άλλη η Ουίνταντ δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν την μεσαία τάξη. Οπότε καταλαβαίνετε πως μόνο από αυτό η αντιπαλότητα είναι μεγάλη αφού δεν έχει να κάνει μόνο με τους τίτλους και ποιός θα στεφθεί πρωταθλητής κάθε χρόνο. Ούτως άλλως κάθε φορά που οι δύο ομάδες βρίσκονται υπάρχουν πολλά περαστικά βίας μεταξύ των οπαδών. Πέρα όμως από το άσχημο κομμάτι της βίας , η ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε κάθε παιχνίδι είναι μοναδική. Οι δυο φίλαθλοι και των δύο ομάδων δίνουν έναν παλμό απίστευτο που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα και δίνει μια αίγλη στον αγώνα. Εκεί θα βρείτε τα πάντα από καπνογόνα και φοβερά κορεό που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα με αυτά των ευρωπαϊκών ομάδων. Μέχρι φοβερά συνθήματα και υπέροχη αρμονία στο πως τα φωνάζουν και συμμετέχουν όλοι μαζί. Οταν κιόλας υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων στο γήπεδο για ένα μεγάλο τελικό πχ τότε είναι πραγματικά μια όμορφη και υπέροχη εικόνα να βλέπεις πως η καθεμία συναγωνίζεται την άλλη και κάνουν τον αγώνα ακόμα πιο όμορφο. 

Παγκόσμιο Κύπελλο 

Αρα καταλαβαίνετε πως όταν αυτές οι δύο δυνάμεις συνδυάστηκαν και έγιναν ένα μας έχουν προσφέρει αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα στα γήπεδα του Κατάρ. Σε κάθε παιχνίδι βλέπουμε πως οι Μαροκινό φίλαθλοι κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο και δεν σταμάτανε ούτε λεπτό. Δημιουργούν ένα φοβερό κλίμα που σίγουρα περνάει και στους παίκτες και παίζουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με πολύ πάθος και ένταση. Γι'αυτό άλλωστε βρίσκονται και εδώ που είναι έναν αγώνα μακριά από το όνειρο του μεγάλου τελικού. Εχοντας αφήσει πίσω της Βέλγιο, Ισπανία και Πορτογαλία και έχουν να τα βάλουν με την πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία. Οπως και να έχει και ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο κόσμος της θα πάει στο γήπεδο θα φωνάξει και θα υποστήριξη την ομάδα μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αφού ήδη υπάρχει η φημολογία πως στο γήπεδο θα βρίσκονται 45.000 Μαροκινοί για να δουν από κοντά την χώρα τους να παίζει και να ονειρευτούν ακόμα και τον μεγάλο τελικό. Αύριο λοιπόν είμαστε έτοιμοι για να τους ξανά δούμε να δημιουργούν ένα φοβερό κλίμα και να κάνουν τον αγώνα ακόμα πιο όμορφο με τις φωνές από τις εξέδρες.