Ο Γκουστάβο Πογέτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι προπονητής του εθνικού συγκροτήματος μετά την λήξη του συμβολαίου του.

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για το μέλλον του με την Εθνική Ελλάδας και το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Στίβεν Κένι στον πάγκο της Ιρλανδίας, μόλις λήξει το συμβόλαιό του με την εθνική, τον Μάρτιο. Σε συνέντευξη που έδωσε ο τεχνικός του εθνικού συγκροτήματος, αναφέρθηκε με ειλικρίνεια στο μέλλον του, ενώ αποθέωσε την ατμόσφαιρα στην έδρα των Ιρλανδών, όταν η Ελλάδα νίκησε την γηπεδούχο χώρα με σκορ 0-2.

Συγκεκριμένα, ο Ουρουγουανός προπονητής είπε: «Αν μιλάς πολύ, σε κατηγορούν, αλλά προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται τον Μάρτιο. Δεν έχει σημασία αν προκριθώ ή όχι γιατί δεν υπάρχει επέκταση. Τελειώνουν τα προκριματικά και τέλος. Λέγαμε όταν είσαι παίκτης, έξι μήνες απομένουν στο συμβόλαιό σου και μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις για δουλειά. Είναι ένα ενδεχόμενο η Ιρλανδία. Να με συμπαθήσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μου. Αυτό είναι διαφορετικό θέμα. Τους έδωσα συγχαρητήρια γιατί η ατμόσφαιρα στο γήπεδο στο μεταξύ μας παιχνίδι ήταν θεαματική. Το μέλλον θα δείξει».

Ο Πογέτ ανέλαβε την εθνική Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2022 και το συμβόλαιό του, τον ήθελε να καθοδηγεί την Ελλάδα μέσα από τα προκριματικά για το Euro καθώς και τους ομίλους του Nations League. Η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της και κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια γίγαντες όπως η Γαλλία και η Ολλανδία, την ώρα που μια θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Γερμανία παραμένει ανοιχτή, τόσο μέσα από την πρωτιά στο Nations League όσο και από κάποια ευνοϊκή εξέλιξη στους ομίλους.