Γεωργία – Ελλάδα: Το παιχνίδι της δεκαετίας για την Εθνική μας ομάδα

img 20240326 112903

Η κλεψύδρα σιγά σιγά αδειάζει και σε λίγη ώρα από τώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σέντρα στην Boris Paichadge Arena σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της Εθνικής μας ομάδας τα τελευταία δέκα χρόνια κόντρα στην Γεωργία με φόντο την πρόκριση στους ομίλους του Euro 2024.

Η Εθνική μας ομάδα θέλει να συνεχίσει τις  μέχρι τώρα πειστικές εμφανίσεις της σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου με τις δύο ομάδες να ζουν και να αναπνέουν για την πρόκριση.

Η Γεωργία αναμένεται να έχει τον δωδέκατο παίκτη στο πλευρό της αφού 54.000 οπαδοί θα βρεθούν στο πλευρό της Εθνικής τους ομάδας. Παρόλα αυτά η Εθνική Ελλάδος δεν θα είναι εντελώς μόνη αφού 500 οπαδοί έκαναν το ταξίδι στην Τιφλίδα για να στηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών του Πογέτ.

Ο Πογέτ έχει καταφέρει να κάνει και πάλι την Εθνική Ελλάδος μια καλοκουρδισμένη μηχανή που μάχεται με μόνο στόχο την νίκη. Ενδεικτικές μάλιστα είναι και οι σπουδαίες εμφανίσεις των Ελλήνων διεθνών απέναντι στις εμφανώς ποιοτικότερες Γαλλία και Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro.

Αν και η πρόκριση δεν επιτεύχθηκε μέσω των προκριματικών του Euro η Ελλάδα μέσω της παρουσίας της σε αυτά απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει την πρόκριση. Οι παίκτες του Πογέτ φάνηκαν από νωρίς να γνωρίζουν την αξία μιας καλής πορείας στους ομίλους του Nations League ως μια δεύτερη ευκαιρία για να βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η πρωτιά στον όμιλο του Nations League έδωσε την δυνατότητα στην Ελλάδα να διεκδικήσει αυτή την δεύτερη ευκαιρία για να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι.

Στο παιχνίδι κόντρα στο Καζακστάν η Ελλάδα κατάφερε να σταθεί πολύ καλά εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Τα μάτια των παικτών του Πογέτ γυάλιζαν και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Καζάκους να πιστέψουν ότι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση καταφέρνοντας μάλιστα από το πρώτο ημίχρονο να σκοράρουν τέσσερα τέρματα καθαρίζοντας με αυτό το τρόπο την υπόθεση πρόκριση.

Η Γεωργία από την μεριά της έχοντας και την απουσία του Κβαρατσκέλια κατάφερε να αφήσει εκτός το Λουξεμβούργο με 2-0 χάρη σε δυο  γκολ του Ζιβζιβάτζε.

Το παιχνίδι αυτό θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο που έδωσαν οι δύο ομάδες. Η Εθνική μας ομάδα υπερέχει σε ποιότητα από τους Γεωργιανούς όσων αφορά το σύνολο παρόλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γεωργία διαθέτει ιδιαίτερα ποιοτικούς παίκτες όπως ο Κβαρατσκέλια.

Το κλειδί για το εισητήριο ο σεβασμός προς τον αντίπαλο. Το κεφάλι των παικτών πρέπει να είναι χαμηλά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προβαίνουν σε βαρύγδουπες και προκλητικές δηλώσεις όπως βλέπουμε τις τελευταίες μέρες από τους παίκτες της Γεωργίας.

Υπομονή μέχρι τις 19:00 όπου θα γίνει η σέντρα στο παιχνίδι που ενδέχεται να φέρει την Εθνική μας ομάδα σε ομίλους μεγάλης διοργάνωσης για πρώτη μετά το Μουντιάλ του 2014.