Σε ένα παιχνίδι που όλα δείχνανε ότι θα πάει στην παράταση, οι Ισπανοί πήρανε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής στα τελευταία λεπτά.

Η Ισπανία μπήκε ιδανικά στο παιχνίδι, καθώς πήρε το προβάδισμα μόλις στο 3 μετά από τραγικό λάθος του Μπονούτσι που χάρισε ουσιαστικά το γκολ στον Πίνο. Η Ιταλία ωστόσο δεν άργησε να ισοφαρίσει, καθώς ο λε Νόρμαντ άθελά του έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο Ιμόμπιλε ισοφάρισε από την άσπρη βούλα. Λίγα λεπτά αργότερα (στο 21), η Ιταλία ξανά βρήκε δίχτυα με τον Φρατέζι, αλλά δυστυχώς για τους ίδιους βρέθηκε σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο μέρος η Ισπανία ήτανε καλύτερη, και αυτό φάνηκε από την αρχή του ημιχρόνου όταν ο Μοράτα δε κατάφερε να σκοράρει από πολύ πλεονεκτική θέση μετά από επέμβαση του Ντοναρούμα πάνω στον Μερίνο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ιταλίας στο δεύτερο ήταν ένα σουτ του Φρατέζι στο 65 που έσωσε θεαματικά ο Σιμόν. Ο Χοσελού πήρε την θέση του Μοράτα στο 84, και 4 λεπτά αργότερα αποδείχθηκε λυτρωτής καθώς μετά από κόντρες βρέθηκε μόνος του και έγραψε το τελικό 2-1.

Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία το μεσημέρι της Κυριακής στις 16:00 για τον μικρό τελικό, ενώ η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Κροατία στις 21:45 στον μεγάλο τελικό.