Πογέτ: «Για να κερδίσεις τελικούς πρέπει να είσαι εκεί και εμείς είμαστε εκεί»

Η Ελλάδα κατατρόπωσε το Καζακστάν με σκορ 5-0 και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στο Euro του καλοκαιριού, με τον προπονητή, Γκουστάβο Πογέτ, να μιλάει για την μεγάλη μάχη με την Γεωργία.

Η Ελλάδα νίκησε το Καζακστάν με σκορ 5-0 και μιλώντας μετά τον αγώνα, ο τεχνικός της εθνικής, Γκουστάβο Πογέτ, αναφέρθηκε τόσο στον αγώνα όσο και στην μεγάλη αναμέτρηση απέναντι στην Γεωργία και τον αστέρα της, Κβαρατσχέλια.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πογέτ:

Σχετικά με το πρώτο ημίχρονο: 

«Προσπαθήσαμε να τους πείσαμε να ξεκινήσουμε δυνατά το ματς. Είχαμε παρόμοια το ματς, θυμάμαι το ματς με τη Λιθουανια, που είχαμε τελικές, αλλά δεν σκοράραμε. Κάνει διαφορά το πρώτο γκολ. Σκοράραμε νωρίς με το πέναλτι Είναι δύσκολο για τους παίκτες στο δεύτερο μέρος, καθώς σκέφτονται την Τρίτη. Δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερο» 

Σχετικά με το τι θα κρατήσει για το παιχνίδι της Τρίτης:

«Νομίζω το σχήμα και την κατανόηση του σχήματος του αντιπάλου, η Γεωργία παίζει παρόμοιο σύστημα με τριάδα στην άμυνα, όπως το Καζακστάν. Θα έχουν έναν σπέσιαλ παίκτη που θα είναι διαθέσιμος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά και γι’ αυτούς»

Για το παιχνίδι με την Γεωργία:

«Ένταση, δυσκολία, πρέπει να είμαστε πολλοί καλοί. Δεν έχουμε δικαιολογίες, ούτε τραυματισμούς, όλοι είναι χαρούμενοι. Πρέπει να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό. Είναι ένας τελικός. Για να κερδίσεις τελικούς πρέπει να είσαι εκεί και εμείς είμαστε εκεί»