Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι και επίσημα, ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας, με την παρουσίασή του να είναι την Δευτέρα (28/08).

Δύο περίπου βδομάδες μετά την ξαφνική παραίτησή του από τον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ανακοινώθηκε σήμερα (27/08) ως ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ιταλός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2027 και αύριο (28/08) αναμένεται να γίνει η παρουσίασή του, μαζί με την πρώτη του συνέντευξη.

Ο Ιταλός, τον οποίο διαδέχθηκε στον πάγκο της Ιταλίας, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, αποδέχθηκε την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας, δεχόμενος μισθό που ακουμπάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ, ετησίως, ενώ το πρώτο του παιχνίδι με την εθνική θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, απέναντι στην Κόστα Ρίκα. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Σαιντ Τζέιμς Παρκ, γήπεδο της Νιουκάστλ, η οποία ανήκει στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Στην ανακοίνωση που έβγαλε η σελίδα της εθνικής Σαουδικής Αραβίας στο twitter, ο Ιταλός νικητής του Euro 2020 λέει: «Έγραψα ιστορία στην Ευρώπη. Τώρα ήρθε η ώρα να γράψω ιστορία, με την Σαουδική Αραβία».