Ιρλανδία 0-1 Γαλλία: Κοντά στο όνειρο οι γηπεδούχοι

Πολύ κοντά στο να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας η Ιρλανδία. Η πολύ καλή άμυνα τους στο πρώτο ημίχρονο, δεν άφησε τους Γάλλους να κάνουν ούτε τελική. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο από ένα δικό τους λάθος έχασαν το παιχνίδι.

Πρώτος κίνδυνος ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 7′. Ο Καμαβίνγκα είδε έξυπνα την κίνηση του Κόλο Μουανί. Ο επιθετικός της Άιντραχτ, προσπάθησε να περάσει τον Μπαζούνου, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων του μπλόκαρε το οπτικό πεδίο. Αυτό ανάγκασε τον Γάλλο να κάνει τακουνάκι για τον Ζιρού, ο οποίος ήταν στενά μαρκαρισμένος και δεν μπόρεσε να κάνει τελική.

Η Ιρλανδία στο πρώτο μισάωρο κατάφερε να ανακόψει την επιθετική γραμμή των Τρικολόρ. Η Γαλλία δεν μπορούσε να βρει χώρους για να περάσει την άμυνα των γηπεδούχων, καθώς μόνο με σέντρες έφερναν την μπάλα μέσα σε αυτήν. Αυτό ανάγκαζε πολλές φορές την άμυνα τους να πάρει μέτρα, και να αφήνει χώρους πίσω. Αυτό προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί η Ιρλανδία, όμως δεν κατάφερνε.

Εκτός αυτού, η άμυνα των Γάλλων έκανε και πολλά φάουλ. Μάλιστα τις περισσότερες των περιπτώσεων, ήταν και σε καλή θέση για σέντρα εντός της περιοχής. Παρόλα αυτά, η ψηλή άμυνα τους πάντα απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε χωρίς να έχει κάποια ομάδα προβάδισμα. Η Ιρλανδία συνέχιζε να είναι σταθερή αμυντικά, ενώ η Γαλλία δυσκολευόταν παρά πολύ να δημιουργήσει επιθετικά.

Στο 50′ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Από την πλαγιά γραμμή η Γαλλία προσπάθησε να δημιουργήσει, όμως η άμυνα των Ιρλανδών τους έκλεισε. Μια κακή πάσα όμως των γηπεδούχων, έφεραν τον Παβάρντ σε πολύ καλή θέση για σουτ εκτός περιοχής. Ο μπακ της Μπάγιερν, με δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα του Μπαζούνου. Έτσι γράφτηκε το 0-1.

Το μόλις δεύτερο σουτ έγινε στο 70′. Η αλλαγή του Ντεσάμπ, Ντιαμπί, στιγμές αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έκανε μια επέλαση από δεξιά. Πάτησε περιοχή, μπήκε στην μικρή περιοχή όμως το πλασέ του σταμάτησε στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 73′ για άλλη μια φορά έγινε απειλητική η Γαλλία. Ο Ραμπιότ από μακρινή θέση, πήρε μέτρα μέχρι να φτάσει σε σημείο βολής. Δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, όμως ο Μπαζούνου ήταν σε ετοιμότητα απομακρύνοντας την μπάλα.

Στο 90′ έγινε η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία των Ιρλανδών για να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Κόλινς πήδηξε πιο ψηλά από όλους σε ένα κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, όμως ο Μανιάν εντυπωσιακά έκανε την επέμβαση του αγώνα.

Σημαντική νίκη των φιλοξενούμενων. Με 6 βαθμούς πλέον στον όμιλο, σχεδόν κλείδωσαν την πρώτη θέση από νωρίς.