Κροατία 1-1 Ουαλία: Το έσωσαν στις καθυστερήσεις οι Ουαλοί

Κροατία

Η Ουαλία κατάφερε να πάρει τον πόντο απέναντι σε μία καλύτερη Κροατία, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να σώσουν το παιχνίδι στις καθυστερήσεις.

Η Κροατία έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Ουαλία, παρά το γεγονός ότι είχε το προβάδισμα από το 28ο λεπτό. Οι Ουαλοί δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα, ωστόσο μία απλή φάση ήταν αρκετή για να μπορέσουν να πάρουν έναν πολύ σημαντικό πόντο για την πορεία τους προς το Euro του 2024. Οι Κροάτες ήταν καλύτεροι σε όλο το γήπεδο, ενώ οι φιλοξενούμενοι μέχρι και το γκολ τους, δεν μπόρεσαν να κάνουν μία τελική στην εστία του Λιβάκοβιτς.

Πρώτο Ημίχρονο

Η Κροατία ήταν εξ αρχής το φαβορί για την νίκη του παιχνιδιού και αυτή η ιδέα καθοδήγησε την στρατηγική και των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν ως προς την κατοχή και στο πρώτο 20λεπτο απείλησαν με δύο μακρινά σουτ τον Ουόρντ, αλλά ο γκολκίπερ της Λέστερ κατάφερε να τα αποκρούσει. Στο 26ο λεπτό η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Ουαλών, μετά από σουτ του Πέρισιτς το οποίο κόντραρε σε αμυντικό, ωστόσο ο διαιτητής έδωσε φάουλ που είχε γίνει, υπέρ των φιλοξενούμενων. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 28ο λεπτό, με τον Κράμαριτς να νικάει τον Γουίλιαμς και να εκτελεί, έξω από την περιοχή, με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού και να νικάει τον Ουόρντ. Το γκολ προκάλεσε μία σύγχυση στην Ουαλική πλευρά, με τους παίκτες του Πέιτζ να αναγκάζονται να ανέβουν στο γήπεδο και να αφήσουν την αμυντική στάση που διατηρούσαν έως την στιγμή του γκολ. Μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν έντονα την εστία του Λιβάκοβιτς, παρά μόνο ένα φάουλ στο 43′, κάτι που υπενθύμισε την απουσία του Γκάρεθ Μπέιλ στα στημένα. Οι Κροάτες έριξαν τον ρυθμό τους, ωστόσο δεν σταμάτησαν να απειλούν την εστία του Ουόρντ, χωρίς να πετύχουν κάτι το ουσιαστικό.

Δεύτερο Ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Καμία εκ των δύο ομάδων δεν πραγματοποίησε καλή ευκαιρία για γκολ, με την Κροατία να επαναπαύεται στο προβάδισμά της. Η Ουαλία εξακολουθούσε να κυνηγάει το παιχνίδι, ενώ οι Κροάτες ήταν αυτοί που έκαναν τα σουτ. Στο 60′ οι Ουαλοί πέρασαν στην αντεπίθεση, με τον Ουίλσον να βρίσκει από τα δεξιά τον ελεύθερο Τζέιμς στο δεύτερο δοκάρι, μόνο για τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αναζητούν τις ευκαιρίες και στο 73ο λεπτό απείλησαν ξανά με το σουτ του Γουίλιαμς έξω από την περιοχή να καταλήγει πάνω από την εστία του Λιβάκοιτς. Στο 82ο λεπτό οι Κροάτες χτύπησαν το δοκάρι, με τον Πέρισιτς να βγάζει μία φαλτσαριστή σέντρα η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων, με την τύχη να μην χαρίζει στον επιθετικό της Τότεναμ ένα υπέροχο γκολ. Με το παιχνίδι να φτάνει στην λήξη του, οι Ουαλοί άρχισαν να ανεβαίνουν περεταίρω στο γήπεδο και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Νέιθαν Μπρόντχεντ. Ο Ρόμπερτς εκτέλεσε ένα δυνατό πλάγιο μέσα στην ππεριοχή, με τον Μέφαμ να κερδίζει την κεφαλιά, προς τα πίσω, στο δεύτερο δοκάρι, όπου ήταν ο Μπρόντχεντ, ο οποίος κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Λιβάκοβιτς και να χαρίσει τον πόντο στην Ουαλία.

Η ισοπαλία αυτή αφήνει μία πίκρα στους γηπεδούχους, με την Κροατία να κυριαρχεί στο παιχνίδι για πάνω από 90 λεπτά. Ωστόσο, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, η Ουαλία χρειάζεται μία απλή φάση για να μπει ξανά στο παιχνίδι και αυτή την φορά το άφησε για το τέλος. Η ισοπαλία αυτή δίνει έναν θετικό αέρα στους Δράκους, οι οποίοι, αν και δεν έπεισαν στο πρώτο παιχνίδι στην μετα-Μπέιλ εποχή, κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί. Οι Κροάτες δεν έκαναν κανένα λάθος αμυντικά, ωστόσο είχαν πολλές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ωστόσο η ατυχία σε συνδυασμό με μία πολύ καλή εμφάνιση από τον Ουόρντ τους στέρησαν την νίκη. Από εδώ και πέρα, η Ουαλία θα αντιμετωπίσει την Λετονία την Δευτέρα (27/03) για το δεύτερο παιχνίδι των ομίλων, ενώ η Κροατία θα έρθει αντιμέτωπη με την άλλη ομάδα-απειλή του ομίλου, την Τουρκία.

Οι Συνθέσεις

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβαρντιόλ, Σόσα, Μπρόζοβιτς, Μόντρις (Μάιερ 90’+3′), Κόβασιτς (Πάσαλιτς 76′), Κράμαριτς (Βλάσιτς 76′), Πέρισιτς, Λιβάγια (Μούσα 53′)

Ουαλία (Ρόμπερτ Πέιτζ): Ουόρντ, Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Γουίλιαμς, Αμπαντού, Ουίλσον (Τόμας 64′), Ράμσεϊ (Μπέρνς 64′), Μόρελ (Τζέιμς 90’+2′), Τζέιμς (Μπρόντχεντ 64′), Μουρ (Μπράντσο70′)