Λίβερπουλ

Ανακοινώθηκε η αποστολή της εθνικής Αγγλίας για τα πρώτα παιχνίδια των εθνικών, μετά το Μουντιάλ στο Κατάρ και μόνο ο Τζόρνταν Χέντερσον είναι παρών από το ρόστερ της Λίβερπουλ.

Ανακοινώθηκε η αποστολή της εθνικής Αγγλίας για τα επερχόμενα παιχνίδια με την Ιταλία (23/03) και την Ουκρανία (26/03). Η 25αδα που επέλεξε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, δεν διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από την αποστολή που είχε μαζί του ο Άγγλος τεχνικός στο Κατάρ για το Μουντιάλ. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως η επιστροφή του αμυντικού διδύμου της Τσέλσι, Ρις Τζέιμς και Μπεν Τσίλγουελ, ενώ παρών θα είναι και Τόνεϊ της Μπρέντφορντ. Ωστόσο μία σημαντική απουσία είναι αυτή του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ καθώς και των υπολοίπων Άγγλων ποδοσφαιριστών της Λίβερπουλ (Γκόμεζ, Έλιοτ, Τζόουνς και Τσάμπερλεϊν), με τον Τζόρνταν Χέντερσον να είναι ο μόνος παίκτης των Ρεντς που κλήθηκε στην εθνική.

Η απουσία του Αλεξάντερ-Άρνολντ ίσως να είναι μεγάλη έκπληξη, ωστόσο δεν θεωρήθηκε ποτέ δεδομένο να δούμε τον Άγγλο δεξιό μπακ να παίρνει χρόνο συμμετοχής με τα “Τρία Λιοντάρια”. Μάλιστα ο ΤΑΑ έχει αγωνιστεί μόλις 95 λεπτά με την εθνική από την έναρξη του 2022 και δείχνει να έχει χάσει την θέση του στον Τζέιμς της Τσέλσι. Παρόλα αυτά ο νεαρός αμυντικός της Λίβερπουλ φαίνεται να έχασε την θέση του στην αποστολή από τον δεξιό μπακ της Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ, Κίραν Τρίπιερ, ο οποίος διανύει μία εξαιρετική περίοδο με την ομάδα του βορρά. Στο συλλογικό επίπεδο, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι αναντικατάστατος για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με τον ΤΑΑ να είναι 3ος στα λεπτά συμμετοχής (2,785). Σε σύγκριση με αυτό, ο αρχηγός της Λίερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος έχασε το χθεσινό παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης, λόγω ασθένειας, βρίσκεται στην 11η θέση, με 1,745 λεπτά.

Πέραν του ΤΑΑ, εκτός αποστολής είναι και ο εξαιρετικός δεξιός οπισθοφύλακας της Άρσεναλ, Μπεν Γουάιτ, ενώ εκτός έμειναν και οι φορμαρισμένοι Όλι Γουότκινς της Άστον Βίλα και Σόλι Μαρτς της Μπράιτον. Στους παίκτες που κλήθηκαν, συμπεριλαμβάνεται ξανά ο Τζέιμς Μάντισον ενώ και ο Μαρκ Γκουέχι της Κρίσταλ Πάλας είναι παρόν. Δύο επιλογές που παραξένεψαν τον κόσμο δείχνουν να είναι οι κλήσεις προς τον κεντρικό της Μάντσεστερ Σίτι, Κάλβιν Φίλιπς και τον αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ. Και οι δύο αποτελούν αναπληρωματικούς στις ομάδες τους, ωστόσο ο Σάουθγκεϊτ δείχνει εμπιστοσύνη σε αυτό το δίδυμο.

Η πλήρης αποστολή της εθνικής Αγγλίας:

Τερματοφύλακες: Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Νικ Πόουπ (Νιουκάστλ), Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ)

Αμυντικοί: Μπεν Τσίλγουελ (Τσέλσι), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ), Μαρκ Γκουέχι (Κρίσταλ Πάλας), Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Ρις Τζέιμς (Τσέλσι), Κίραν Τρίπιερ (Νιουκάστλ)

Κεντρικοί: Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ντόρτμουντ), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ)

Επιθετικοί: Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Άιβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ)