Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με το καλύτερο τρόπο για τον Άγιαξ που αναμφισβήτητα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ολλανδίας. Μπορεί ο Αίαντας να έχει δύο λιγότερες αγωνιστικές, 8 έναντι 10 που έχουν οι υπόλοιπες ομάδες παρόλα αυτά αυτό δεν αναιρεί το πολύ κακό του ξεκίνημα που τον βρίσκει τελευταίο με μόλις 5 βαθμούς.

Πλέον για τον Άγιαξ μετά από δύο παιχνίδια με υπηρεσιακό τεχνικό τον Χόιντιες Μαδούρο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο που βρίσκει στην άκρη του πάγκου τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής μας ομάδας Τζον Φαν Σιπ. Αυτή μάλιστα είναι και η πρώτη δουλειά για τον Φαν Σιπ μετά την λύση της συνεργασίας του με την Εθνική μας ομάδα τον Δεκέμβριο του 2021.

Η συμφωνία φέρνει τον Φαν Σιπ στο πάγκο του Άγιαξ στην θέση του πρώτου προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ από 1η Ιουλίου 2024 έως 30 Ιουνίου 2025 θα έχει θέση στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Ο Ολλανδός τεχνικός που έχει φορέσει κατά το παρελθόν 347 φορές την φανέλα του Αίαντα ενώ έχει παράλληλα διατελέσει προπονητής των τμημάτων υποδομής και βοηθός προπονητή του Φαν Μπάστεν (2008-2009) και βοηθός του Μάρτιν Γκολ (2009-2010) ήταν εμφανώς χαρούμενος κατά τις πρώτες του δηλώσεις αναφέροντας:

“Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε και ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσω στον σύλλογο όπου ξεκίνησε και για μένα κάποτε. Από τις συζητήσεις που είχα με όλους τους εμπλεκόμενους για το θέμα αυτό, μου έχει μείνει ένα πολύ καλό προαίσθημα. Ο Άγιαξ πρέπει να πάρει γρήγορα τον αθλητικό δρόμο προς τα πάνω και είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω πάνω σε αυτό“.