Μήπως να τα ρίξουμε όλα στην ΑΕΚ;

  • 0
  • 2 views

Μετά τα γεγονότα του Περιστερίου, που συνέβησαν χθες Κυριακή (6/2), έχει ξεσπάσει μια έντονη παραφιλολογία για την στάση της ΑΕΚ στο όλο ζήτημα. Ας προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε λίγο το τοπίο.

Τα γεγονότα

Κατά την διάρκεια της πρώτης βόλτας των παικτών της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, ο Νόρντιν Άμραμπατ παρατήρησε πώς κάτι πάει λάθος με το ύψος του τέρματος σε μια από τις δύο εστίες. Ο ισχυρισμός αυτός επιβεβαιώθηκε και από τον Άνχελ Ρόα, ο οποίος επιστρατεύοντας και την εμπειρία του ως πρώην τερματοφύλακας, συνειδητοποίησε πως η πεποίθηση του Μαροκινού επιθετικού είχε βάση.

Άμεσα λοιπόν, η Ένωση ανέφερε στην ομάδα των διαιτητών το ζήτημα, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κύριο Μανούχο, να δίνει διορία στους ανθρώπους του Ατρομήτου να διορθώσουν το πρόβλημα μέχρι τις 18:00 (30 λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη), διαφορετικά ο αγώνας θα πήγαινε για αναβολή.

Οι άνθρωποι της ομάδας του Περιστερίου λοιπόν, ξεκίνησαν να σκάβουν(!) στην γραμμή του τέρματος, προκειμένου να αυξήσουν το ύψος του οριζόντιου δοκαριού από το έδαφος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι αφότου έσκαψαν, οι υπεύθυνοι για την λύση του προβλήματος πατούσαν με τα παπούτσια στο σημείο για να ισιώσει, ενώ μετά το έβαψαν πρόχειρα!

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκε το μερεμέτι, ο διαιτητής καλέστηκε στο σημείο για να "επιθεωρήσει" την εστία. Η ομάδα των διαιτητών αρκέστηκε να χρησιμοποιήσει ένα απλό μέτρο (μην πείτε τίποτα για ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό, εδώ είμαστε Ελλαδάρα, και αν φύγει και κανένα δάκτυλο τι έγινε;)

Εν τέλει, για το καλό όλων, αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή του αγώνα, του οποίου η μοίρα θα κριθεί από αθλητικό δικαστή.

Τα "γύρω γύρω"

Νομίζω ότι κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο αντί- επαγγελματική συμπεριφορά είναι το πρόχειρο σκάψιμο του γηπέδου, αλλά και η χρήση απλού μέτρου, όταν διακυβεύεται η διεξαγωγή του αγώνα.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αναμένουμε ο διαιτητής ή ο κάθε άλλος οπαδός να κάνουν τα στραβά μάτια, στο ότι το τέρμα ήταν κοντύτερο, αλλά και στο ότι κατηφόρισε το γήπεδο, για να μπαλωθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Είναι επιτακτική ανάγκη η αναγνώριση από όλες της ομάδες του πρωταθλήματος, ότι αυτό λειτουργεί (ή πρέπει να λειτουργήσει) ως επαγγελματική λίγκα και όχι με την λογική: "λίγο πάνω λίγο κάτω θα τα βρούμε, να το αφήσω;"

Είναι γελοίο επίσης, να μπλέκεται η ΑΕΚ στο όλο ζήτημα. Το θέμα αφορά αποκλειστικά τον Ατρόμητο (ίσως και τον δήμο Περιστερίου), οι "κιτρινόμαυροι" το μόνο που έκαναν ήταν να αναφέρουν το πρόβλημα, το οποίο εξετάστηκε άμεσα από την διαιτητική ομάδα (όχι με τους ενδεδειγμένους τρόπους βέβαια).

Πλέον, το τι θα συμβεί θα αποφασιστεί από αθλητικό δικαστή. Κατά την κρίση μου, είναι άδικο για την ομάδα (όχι το κλαμπ) του Ατρομήτου να πάρει η ΑΕΚ το τρίποντο άνευ αγώνα, εφόσον δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, αλλά ακόμα και αν κάτι τέτοιο γίνει είναι άδικο να κατηγορηθεί για αυτό, καθώς οι παίκτες δεν ήθελαν τίποτα άλλο από το να παίξουν μπάλα...