Ο Μπακασέτας μας τονίζει ξανά τα αυτονόητα

  • 0
  • 3 views

Η Τραμπζονσπόρ κέρδισε τον τίτλο στην Τουρκία, με την βοήθεια των Ελλήνων Σιώπη και Μπακασέτα να είναι πολύτιμη. Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά της ομοφοβίας και την τρανσοφοβίας, ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας έστειλε ένα ενωτικό μήνυμα μέσω Instagram, τονίζοντας πως το μίσος δεν χωράει στο ποδόσφαιρο ενώ η προσφορά τους στην Τραμπζονσπόρ ήταν ικανή να αναδείξει την Ελληνοτουρκική φιλία σε μία εποχή, όπου οι σχέσεις των δύο λαών δοκιμάζονται. Φυσικά μερικοί αποδοκίμασαν την κίνηση αυτή, λέγοντας τις γνωστές... γραφικότητες, μη μπορώντας να διανοηθούν έννοιες όπως ειρήνη ή ο σεβασμός τις διαφορετικότητας καθώς το συγκεκριμένο μήνυμα ήρθε την κατάλληλη στιγμή με την παράλληλη αποκάλυψη του ποδοσφαιριστή της Μπλάκπουλ πως είναι ομοφυλόφιλος.

Στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία μας, δεν χωράνε διακρίσεις και προκαταλήψεις. Ο Μπακασέτας ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να μας δείξει πως υπάρχει και άλλος δρόμος από εκείνον που μας πλασάρουν τα ΜΜΕ και οι φυλλάδες μίσους.

«Το ποδόσφαιρο και ο αθλητικός γενικότερα πρέπει να βοηθάει τον κόσμο να έρθει πιο κοντά, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, εθνικότητας. Ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές, όταν χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν από έναν άσκοπο πόλεμο. Είμαι αρκετά τυχερός να έχω λάβει τόνους αγάπης από τον τουρκικό λαό. Με κάνατε να αισθανθώ καλοδεχούμενος από την πρώτη μέρα και ποτέ δεν σταματήσατε να εκφράζετε την αγάπη σας. Είμαι υπερήφανος που πανηγύρισα αυτόν τον τίτλο με τους Τούρκους φίλους μου», τόνισε χαρακτηριστικά.