Γιουβέντους – Μίλαν 0-1: Εκτός τετράδας οι γηπεδούχοι

Μπορεί να πήραν μια σημαντική νίκη, όμως δεν ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους. Η Μίλαν κατάφερε να βρεθεί ξανά στο Τσάμπιονς Λιγκ και άφησαν την Γιουβέντους εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρώτη απειλή του αγώνα, ήρθε στο 8′. Η Μίλαν κέρδισε ένα κόρνερ ο Τονάλι ανέλαβε την εκτέλεση του. Στόχευσε τον Κρούνιτς που έπιασε την κεφαλιά, αλλά κατέληξε άουτ.

Στο 14′ η Γιουβέντους έκανε την πρώτη φάση εντός εστίας. Με τους παίκτες των γηπεδούχων να κρατάνε την κατοχή εκτός της περιοχής, βρήκανε χώρο με τον Κουαδράδο. Ο Κολομβιανός παρά το ανοιχτό κοντρόλ του, κράτησε την μπάλα και σούταρε. Ο Μενιάν όμως έπεσε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, παρότι η μπάλα ακούμπησε το έδαφος λίγο πριν έρθει σε αυτόν.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε ξανά η Γιουβέντους στο 25′ με τον Ντι Μαρία. Ο Κιν κατάφερε να ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα και να πατήσει περιοχή. Γύρισε την μπάλα προς το σημείο του κόρνερ όπου ήταν ολομόναχος ο Κόστιτς. Ο Ντι Μαρία όμως δεν τον είδε και το σουτ του πήγε πολύ ψηλά. Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά, ο Κιέσα δοκίμασε από πλάγια θέση να σκοράρει όμως το σουτ του ήταν άστοχο.

Στο 31′ ξανά η Γιουβέντους απείλησαν. Ο Κιν αυτή την φορά έπαιξε με πλάτη στην άμυνα των φιλοξενούμενων, μέχρι που βρήκε τρόπο να γυρίσει. Αφού γύρισε, έκανε ένα δυνατό σουτ όμως ο Μενιάν σταθερά έδιωξε την μπάλα.

Κεφάλι στο ματς πήρε η Μίλαν με τον Ζιρού. Ο Γάλλος επιθετικός, βρέθηκε μόνος του στην περιοχή στο 40′. Ο Καλάμπρια έβγαλε μια σέντρα ακρίβειας στο κεφάλι του, και αυτός με μια δυνατή κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Μίλαν να έχουν το προβάδισμα. Παρόλα αυτά δεν ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Η Γιουβέντους πολλές φορές έβρισκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τα κενά της άμυνας ώστε να σουτάρει, όμως ο Μενιάν ήταν πάντα εκεί.

Πρώτη απειλή του δεύτερου ημιχρόνου, ήταν στο 54′. Ο Ραμπιότ ήταν αυτός που βρήκε τρόπο να πατήσει περιοχή. Έκανε ένα σουτ, όμως ο Μενιάν σταθερά μπλόκαρε την μπάλα.

Το δεύτερο μισό του αγώνα δεν είχε καμία μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 70′. Πολύ παιχνίδι κέντρου, καθώς η Γιουβέντους δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα από το κέντρο στην επίθεση και ταυτόχρονα η Μίλαν δεν έδειχνε να ήθελε να επιτεθεί.

Στο 72′ η Μίλαν για πρώτη φορά βρήκε χώρο για σουτ. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν σε θέση αντεπίθεσης, και ο Ντίαζ έβγαλε μια πάσα με τον Σελεμέικερς να βγαίνει ολομόναχος. Ο Βέλγος έκανε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ όμως ο Σέζνι απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Πολύ κοντά να κλειδώσει το ματς ήταν η Μίλαν με τον Λεάο. Ο Πορτογάλος πήρε μέτρα και έφτασε μέχρι έξω την περιοχή. Παρότι είχε παίκτες πάνω του, βρήκε τρόπο να σουτάρει. Παρόλα αυτά το σουτ του πήγε πολύ ψηλά στο 78′.

Ξανά στο 84′ η Γιουβέντους έγινε απειλητική ξανά. Ο Παρέδες έβγαλε μια σέντρα μέσα στην περιοχή από το κέντρο. Εκεί βρήκε τον προωθημένο Ραμπιότ όπου πήρε την κεφαλιά. Για κακή του τύχη όμως η μπάλα πήγε πολύ μακριά.

Η μοναδική φορά που η Γιουβέντους ακούμπησε τόσο δυνατά την ισοφάριση, ήταν στο 90+1′. Μετά από κόρνερ που κέρδισε η ομάδα, η μπάλα στρώθηκε στο πόδι του Ντανίλο. Ο Βραζιλιάνος έκανε ένα σουτ, όμως η προσπάθεια του σταμάτησε πάνω στο πόδι του Τομόρι.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την Μίλαν να παίρνει σημαντική νίκη. Η Γιουβέντους μετά από πολλά χρόνια, μένει εκτός τετράδας.