Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 0-1 Συνεχίζουν με μια ακόμα νίκη οι Κανονιέρηδες

Σε ένα δύσκολο ματς και για τις 2 ομάδες η Άρσεναλ προηγήθηκε με πέναλτι του Έντεγκαρντ αλλά στη συνέχεια έμεινε με 10 παίκτες και κλήθηκε να διαχειριστεί το προβάδισμά της μέχρι το τέλος του αγώνα.

Α’ ημίχρονο

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ήρθε μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού με τον Μαρτινελι να αργεί να κάνει το σουτ, ενώ το επόμενο σουτ του σάκα βρήκε σε σώματα. Στο 8′ η Πάλας πατάει για πρώτη φορά περιοχή με καλές προοπτικές όμως ο Σαλίμπα καθάρισε γρήγορα την φάση. Το ματς ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό και από τις 2 ομάδες. Στο 14′ η Αρσεναλ βγαίνει σε αντεπίθεση με τον Ενκέτια που πασάρει στον Σάκα ο οποίος στέλνει στην μπάλα στην κερκίδα. Στο 15′ μια σέντρα του Αγιού ανάγκασε τον Ραμσντειλ στην πρώτη του επέμβαση. Ένα μόλις λεπτό αργότερα οι υπηρεσιες του τερματοφύλακα της Άρσεναλ έγιναν ξανά απαραίτητες μετά από ένα μακρινό σουτ της Πάλας. Στο 24′ η Πάλας ετοιμάστηκε για μια γρήγορη αντεπίθεση όμως ο Αγιού έχει φύγει μπροστά χωρίς να έχει βοήθειες και αναγκάστηκε να γυρίσει την μπάλα πίσω. Στο 25′ μια σέντρα του Αγιού κατέληξε στα χέρια του Ράμσντειλ. Στο 28′ η Αρσεναλ κέρδισε ένα φάουλ μετά το μαρκάρισμα του Αγιού στον Εντεγκαρντ. Ο Παρτει βρήκε την μπάλα με το κεφάλι όμως εκείνη βγήκε άουτ. Στο 29′ ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση για την Αρσεναλ. Ο Ενκέτια ξεμαρκαρεται με πολύ ωραίο τρόπο και μπαίνει στην περιοχή αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι. Στο 35′ ο Αγιού μπήκε στην περιοχή όμως ένα εκπληκτικό τάκλιν του Σαλίμπα έσωσε την Αρσεναλ από τα χειρότερα . Στο 36′ ο Ραις έβγαλε μια υπολογισμένη σέντρα στον Ενκέτια ο οποίος με σκαφτή μπαλιά ήρθε πολύ κοντά στο 1-0 όμως η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42′ ο Τζονστοουν έκανε μια μεγάλη επέμβαση σε ένα μακρινό σουτ του Εντεγκαρντ. Αυτή ήταν και η πρώτη τελική στον στόχο για τους Κανονιέρηδες. Σε γενικές γραμμές η Άρσεναλ κυκλοφόρησε την μπάλα πολύ καλύτερα από την Πάλας παρόλα αυτά δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να βρει δίχτυα.

Β’ ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50′ ο Ενκέτια μπήκε στην περιοχή όμως ο Τζόνστοουν τον βρήκε στα πόδια και παραχώρησε πέναλτι στην Αρσεναλ. Στο 53′ η ο Εντεγκαρντ έγραψε το 0-1 για την Άρσεναλ. 2 λεπτά αργότερα ο Λερμα βρήκε τον Αγιού ο οποίος διάλεξε να σουτάρει αντί να δώσει πάσα και έστειλε την μπάλα στα εξωτερικά δίχτυα του τέρματος. Μια στημένη φάση στο 58′ έμοιαζε να είναι η τέλεια ευκαιρία για την Πάλας όμως ο Εζε στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράμσντειλ. Στο 62′ ο Σάκα έκανε ένα ξαφνικό σουτ, όμως το Τζόνστοουν έδειξε καλά αντανακλαστικα κ έδιωξε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67′ τα πράγματα δυσκόλεψαν για την Άρσεναλ αφού έμεινε με 10 παίκτες. Ο Τομιγιάσου πήρε μια δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αγιού και αποκλείστηκε. Στο 72′ ένα μαρκάρισμα στον Εζε ελέγχθηκε για πέναλτι όμως o VAR έκρινε πως δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στη φάση. Η Πάλας το πάλεψε πολύ αλλά κατάφερε να έχει μόλις μία στο 85′ την οποία όμως ο Έντουαρντ σπατάλησε παρόλο που βρισκόταν σε πολύ καλή θέση. Στο 90+6′ έρχεται η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την Πάλας όμως ο Ράμσντειλ ήταν και πάλι εκεί.