Σε δίκη για τις 115 κατηγορίες η Μάντσεστερ Σίτι

Οι «Πολίτες» έμαθαν πότε θα γίνει η δίκη για τις 115 κατηγορίες που υπάρχουν εναντίων της, έπειτα από 5ετή έρευνα της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα πάει στα δικαστήρια με την Πρέμιερ Λιγκ για τις 115 παραβιάσεις του Financial Fair Play (FFP). Την περασμένη σεζόν, οι «Πολίτες» κατηγορήθηκαν για κατά σειρά παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών, έπειτα από πενταετή έρευνα που διεξήχθη, για την περίοδο 2009-2024.

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, οι δύο πλευρές θα συναντηθούν ενώπιον μιας ανεξάρτητης επιτροπής, το Φθινόπωρο του 2024. Όπως αναμένεται, η τελική απόφαση που θα κρίνει την μοίρα των Πρωταθλητών Αγγλίας, θα βγει το καλοκαίρι του 2025.

Οι ποινές που μπορεί αντιμετωπίσει η Μάντσεστερ Σίτι είναι πέραν από μεγάλα οικονομικά πρόστιμα, αφαίρεση βαθμών, απαγόρευση μεταγραφών και ίσως υποβιβασμός από την πρώτη κατηγορία. Παρόλα αυτά, και οι δύο πλευρές έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παραβιάσεις των κανονισμών του FFP από την UEFA, ωστόσο η προσφυγή στο CAS, ανέτρεψε την ποινή. Παράλληλα, στην Πρέμιερ Λιγκ, η Έβερτον τιμωρήθηκε με αφαίρεση δέκα βαθμών, προκαλώντας ερωτήματα γύρω από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις υποθέσεις γύρω από τα οικονομικά ζητήματα.