Κρίσταλ Πάλας: Η πιο fun to watch ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ

Τον Αύγουστο οι περισσότεροι την είχαν για.. φούντο. Δύο μήνες αργότερα έχει διαψεύσει τους πάντες με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο της, τα ταλέντα της και το συνδυασμό νεανικού ενθουσιασμού με εμπειρίας. Η Κριστάλ Πάλας του Πατρίκ Βιερά δείχνει φοβερά δείγματα και το fun to watch παιχνίδι της γοητεύει τους πάντες. Το Football Scanners.gr αναλύει τα δεδομένα της, βάζοντας στο μικροσκόπιο τον προπονητή, τους παίκτες αλλά και τους fans.

Ο ΒΙΕΡΑ ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΟ

Ο Βιερά μετά από μία αρκετά πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα, με highlight το πρωτάθλημα με τους Invincibles του Αρσέν Βενγκέρ, αποφάσισε να κάτσει στους πάγκους και να αναλάβει την ενορχήστρωση των ομάδων. Ξεκίνησε το 2016 από τον πάγκο της Νέας Υόρκης, ήρθε στην Ευρώπη το 2018 για να κοουτσάρει την Νις, στην οποία πήγε μέτρια. Φέτος το καλοκαίρι η μετακίνηση του στο Λονδίνο δεν την είδαν αρκετοί με καλό μάτι.

Μάλιστα μερικοί Άγγλοι συνάδελφοι πρόλαβαν να καταδικάσουν την παρουσία του πριν καν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Με το πέρασμα των εβδομάδων εκείνος έδειξε μια καλοστημένη ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, χτυπάει στους κενούς χώρους της ομάδας και γενικά παίζει αρκετά καλά. Έχει δώσει έμφαση στα ταλέντα που διαθέτει ενώ χρησιμοποιεί εξαιρετικά τον Ζάχα, που μπορεί για αρκετούς να έχει ξενερώσει επειδή δεν παίρνει μεταγραφή αλλά προς το παρόν δείχνει πως έχει ξαναβρεί την σπιρτάδα του.

Παίζει 4-3-3 με τον Μπεντέκε στο “9” να μοιράζει στους πλάγιους Εντουάρντ και Ζάχα, ενώ έρχεται από πίσω ο Γκάλαχερ. Ο Μιλιβόγεβιτς αποτελεί το αμυντικό χαφ της ομάδας και ο Μακάρθουρ είναι σε ρόλο box-box. Στην αμυντική τετράδα συναντάμε συνήθως τον γρήγορο Μίτσελ, τον έμπειρο Γουόρντ και τους ογκόλιθους Άντερσεν και Γουέχι. Κάτω από τα δοκάρια βρίσκεται ο έμπειρος Γουάιτα, που είναι ένας αρκετά τίμιος Κίπερ.

Η ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Το υλικό που έχει ο Γάλλος είναι σίγουρα αρκετά ταλαντούχο. Μιλάμε για παίκτες γρήγορους παίκτες, που πιέζουν, που έχουν τρεξίματα και εξυπηρετούν τέλεια το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Μάλιστα ακόμα δεν έχουμε δει πάνοπλη την Πάλας, αφού βρίσκεται στα πιτς ο ιδιαίτερα εκρηκτικός Εμπερέτσι Έζε, ενώ στον πάγκο βρίσκονται παίκτες όπως ο Ματετά, ο Αγιού και ο Σλούπ.

Ενδεικτικό της, είναι πως σε δέκα αγώνες έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές και αυτές κόντρα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ, εκτός έδρας. Άμα είζε και λίγη τύχη θα έπαιρνε διπλό μέσα στο Emirates και το τρίποντο απέναντι στη Λέστερ. Στο Σέλχαστ Παρκ δύσκολα δέχεται φάσεις , με τους οπαδούς της να δημιουργούν μία ιδιαίτερα καυτή ατμόσφαιρα. Εκείνοι έχουν γίνει γνωστοί αρκετές φορές, με πιο πρόσφατη αυτή με το πανό για τους καινούριους ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ. Στο παιχνίδι απέναντι στην Μπράιτον ανάψαν και καπνογόνα, εικόνα σπάνια για αγγλικά γήπεδα.

Σε γενικές γραμμές η Κρίσταλ Πάλας μπορεί να μην είναι η τέλεια ομάδα που νικάει, που έχει τίτλους ή φανέλα αλλά παίζει με την ψυχή της, έχει αυτό τον ενθουσιασμό που σε γοητεύει και είναι τρομερά fun to watch. Μπορεί να μην πετύχει πολλά φέτος όμως έχει ήδη ξεχωρίσει.