Τότεναμ – Άρσεναλ 2-3: Παραλίγο να “αυτοκτονήσουν” μόνοι τους οι φιλοξενούμενοι

Μπορεί να έφτασαν στη νίκη η οποία φαινόταν να έρχεται εύκολα στο πρώτο ημίχρονο, έκανε δύο δώρα στην αντίπαλο της και παραλίγο να χάσει μόνη της το παιχνίδι. Οι “Κανονιέρηδες” κατάφεραν να πάρουν άλλη μια εκτός έδρας νίκη, πολύ σημαντική καθώς παραμένει ζωντανό το πρωτάθλημα.

 

Α’ Ημίχρονο 

 

Στα πρώτα 10′ το ντέρμπι είχε μονοπωλήσει η Τότεναμ σε κατοχή, προσπαθώντας να αναγκάσει την άμυνα της Άρσεναλ σε κάποιο αμυντικό λάθος. Παρόλα αυτά δεν μπορούσε να βρει χώρο για να εκτελέσει και να σκοράρει.

 

Παρά την υπεροχή των γηπεδούχων, η Άρσεναλ κατάφερε να σκοράρει. Από ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Σάκα, αυτός σημάδεψε το πρώτο δοκάρι. Ο Χόιμπεργκ πήδηξε πιο ψηλά από όλους, και άθελά του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Όλα αυτά στο 15′.

 

Η Τότεναμ ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να σκοράρει. Αυτός που έγινε πιο απειλητικός ήταν ένας απρόσμενος εκτελεστής, ο Ρομέρο. Ο Αργεντινός σε δύο χρόνους με δύο κεφαλιές, προσπάθησε να φέρει γρήγορα την αναμέτρηση στα ίσα. Πρώτα στο 17′ η προσπάθεια του κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στο 20′ η εκτέλεση του κατέληξε δοκάρι.

 

Η ομάδα του Ποστέκογλου, κατάφερε να βρει το τέρμα που θα την έφερνε στην ισοφάριση, όμως το VAR ήταν εκεί για να σταματήσει τα όνειρα της ομάδας. Ο Φαν Ντε Βεν, βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή της Άρσεναλ έπειτα από πολλές κόντρες, κάνοντας ένα εντυπωσιακό πλασέ. Παρόλα αυτά, το γκολ δε μέτρησε ποτέ λόγω offside.

 

Στο 27′, η Άρσεναλ κατάφερε να κάνει το σκορ 0-2 σε μια πολύ αμφιλεγόμενη ευκαιρία. Ο Χάβερτζ βρήκε πίσω από το κέντρο τον Σάκα, με τον Άγγλο διεθνή να παίρνει μέτρα και να φτάνει στην περιοχή της Τότεναμ και να εκτελεί τον Βικάριο. Παρόλα αυτά, νωρίτερα υπήρξε διπλή πτώση παικτών της Τότεναμ εντός περιοχής της Άρσεναλ, με τον διαιτητή να μη δίνει πέναλτι σε κανένα από τα δύο μαρκαρίσματα.

 

Μάλιστα δεν άργησε να γίνει και το 0-3. Αυτήν τη φορά, ο Χάβερτζ από δημιουργός έγινε σκόρερ. Έχοντας κερδίσει ένα κόρνερ στο 37′, ο Ντέκλαν Ράις ανέλαβε την εκτέλεση του. Σημάδεψε τη μικρή περιοχή, όπου ο Γερμανός μεσοεπιθετικός βρέθηκε ολομόναχος και εύκολα σκόραρε για τρίτη φορά για λογαριασμό της ομάδας του.

 

Β’ Ημίχρονο 

 

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε όπως άρχισε και το πρώτο. Χωρίς πολλές στιγμές, όμως με καλό ρυθμό. Η πρώτη σημαντική τελική, ήταν για τους Κανονιέρηδες στο 53′. Ο Χάβερτζ πάτησε περιοχή έχοντας πάρει μέτρα, κάνοντας μια έξυπνη σέντρα προς τον Σάκα. Αυτός ανενόχλητους εκτέλεσε, όμως ο Βικάριο σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ.

 

Ο πιο απειλητικός παίκτης της Τότεναμ όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο Ρομέρο, ήταν αυτός που έκανε το 1-3. Ο Ράγια μετά από τραγικό λάθος έστειλε τη μπάλα πάνω στον αμυντικό των γηπεδούχων. Αυτός είχε εύκολο έργο και μείωσε στο 64′. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο τέρμα που δέχεται η ομάδα του Αρτέτα εκτός έδρας, έπειτα από επτά αγώνες σε επίπεδο Premier League.

 

Το δεύτερο ημίχρονο σίγουρα δεν είχε το ίδιο ενδιαφέρον με το πρώτο. Μπορεί η Τότεναμ να ανέβασε ρυθμούς όταν μείωσε, όμως η άμυνα της Άρσεναλ ήταν σε καλή μέρα και δεν άφηναν πολλούς χώρους. Εκτός αυτού, ο Ράγια δεν επαναλάβει κάποιο λάθος και ήταν σταθερός.

 

Η Τότεναμ κατάφερε να κάνει το 2-3, φτάνοντας μια ανάσα μακριά από την ανατροπή. Ο Ράις μετά από ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα πάνω στον Ντέιβις, έδωσε την ευκαιρία στον Σον να εκτελέσει από τα έντεκα βήματα. Ο αρχηγός της Τότεναμ δεν αστόχησε στο 84′, κάνοντας το παιχνίδι ροντέο για τα τελευταία λεπτά.

 

Παρά τις πιέσεις της Τότεναμ, η Άρσεναλ κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη. Το όνειρο του πρωταθλήματος μένει ζωντανό, ενώ η Τότεναμ φαίνεται να χάνει την έξοδο στο Champions League.