Η ΑΕΚ έκανε το 3/3 στα φιλικά που έδωσε στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Άφησε καλές εντυπώσεις και προσμονή στους φίλους της ομάδας να την δουν σε επίσημα παιχνίδια, και φυσικά στην Opap Arena.

Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα από τα φιλικά της προετοιμασίας μιας ομάδας.Όμως είδαμε πράγματα που δουλεύονται στις προπονήσεις, να βγαίνουν στο χορτάρι.Όπως και ανορθογραφίες οι οποίες μπορούν να διορθωθούν με τις προσθήκες που είναι προ των πυλών (Βίντα) και με την δουλειά που γίνεται καθημερινά.

Στα φιλικά είδαμε μια ΑΕΚ που δεν βλέπαμε πέρυσι.Το βασικό χαρακτηριστικό που είδαμε στην Ολλανδία, ήταν ότι είδαμε μια ΟΜΑΔΑ. Παίκτες που ήξεραν τι έκαναν στο γήπεδο, είχαν τακτικό προσανατολισμό και πλάνο. Ο Ματίας Αλμέιδα δοκίμασε αρκετούς σχηματισμούς και έδειξε ότι είναι ένας ευέλικτος προπονητής. Αυτό που ζητάει καθημερινά στις προπονήσεις και είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά που θέλει να περάσει στην ομάδα είναι η πίεση στον αντίπαλο. Θέλει παίκτες…κομαντο! Βέβαια και λόγω έλλειψης των στόπερ που θέλει ο Αλμέιδα η ομάδα παρουσίασε μια αδυναμία στη μετάβαση προς την άμυνα. Αυτό διορθώνεται και ρόλο θα παίξουν και οι παίκτες που θα έρθουν.

Είδαμε τον Αλμέιδα να δοκιμάζει και το 3-5-2. Με 3 κεντρικούς αμυντικούς και 2 φουλ μπακ. Στο τελευταίο φιλικό με την ουτρέχτη,δοκίμασε τον ρότα με τον Τσούμπερ στον ρόλο αυτό.Ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά είναι η αλήθεια. Βέβαια με την επιστροφή στην Αθήνα θα γίνει συζήτηση για τα μπακ, και ίσως να μπει στις προτεραιότητες η ενίσχυση στα ακραία μπακ, μιας και ο Μισελέν φαίνεται ότι χάνει τη μάχη με τον Ρότα. Επίσης είδαμε τον Γκαρσία σε ρόλο φορ. Σκόραρε απέναντι στην Ουτρέχτη και γενικότερα είχε πολύ καλή παρουσία εν τη απουσία λόγω τραυματισμού του Αραούχο. Ακόμα έχει δοκιμάσει και τον Σιμάνσκι σε ρόλο στόπερ.

Συνοψίζοντας,είδαμε μια ομάδα με αρχές που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο.Δεν στεκόμαστε στις νίκες, μιας και σε φιλικά είναι το τελευταίο που κοιτάει κανείς. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι οι παίκτες που θα έρθουν ακόμη, και τα επίσημα ματς.