Έχουν περάσει παραπάνω από δύο μήνες από την αποδέσμευση και φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τους «μπέμπηδες». Πόσο καλό έκανε η απόφαση της διοίκησης και γιατί;

Η πορεία της ομάδας στην μετά Ρονάλντο εποχή είναι όχι απλά καλή αλλά τέλεια. Αν εξαιρέσουμε την ήττα από την Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς, η Γιουνάιτεντ, δείχνει να βρίσκεται στα καλύτερα της ενώ η δουλειά του Τεν Χάαγκ αποδίδει όλο και περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα μετά το Μουντιάλ μετράει εννιά νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα.

Ο εγωισμός του Ρονάλντο.

Το πρώτο μειονέκτημα που υπερίσχυσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ήταν η νοοτροπία του. Μπορεί την περασμένη σεζόν να πρόσφερε περισσότερο από κάθε άλλον επιθετικά, και η εμπιστοσύνη του λόγω ονόματος να είναι βασικό προσόν για τον ίδιο, αλλά την φετινή σεζόν ήταν ο ορισμός του ξένου σώματος. Ευτυχώς για την Μάντσεστερ αλλά και για τον ίδιο τον Τεν Χάαγκ αποφάσισε ορθώς να μην τον έχει στα βασικά του πλάνα.

Πως η απώλεια του παιδιού του τον άλλαξε.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έλαβε ίσως μια από τις σημαντικότερες απώλειες της ζωής του. Ο χαμός του νεογέννητου παιδιού του κλόνισε τον ίδιο και την οικογένεια του. Η Χεορχίνα (σύντροφος του Κριστιάνο) ήταν έγκυος σε δίδυμα αλλά η περιπέτεια της γέννησης και η συμπλοκή έφερε τον θάνατο του ενός εκ των δύο βρεφών. Ως εκ τούτου η καριέρα του είχε την καθοδική πτώση, ίσως να ήταν αυτός ένας παράγοντας.

Η υγεία των αποδυτηρίων.

Ένα ακόμα θετικό για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η ηρεμία που προέκυψε από όταν έφυγε ο Κριστιάνο. Το κλίμα ήταν βεβαρημένο από την στάση που είχε ο Πορτογάλος χωρίζοντας την ομάδα σε στρατόπεδα. Άλλωστε ήταν εμφανής έχοντας επιρροή και από τον κόσμο.

Για να κλείσουμε, ο Ρονάλντο στην πρώτη του επανεμφάνιση του στο Ολντ Τράφορντ είχε δώσει τα μέγιστα, φημίζοντας σε μερικούς την συνεισφορά του στον σύλλογο.