Όλοι γνωρίζουν την Μασία και τους παίκτες που έχουν βγει από τις ακαδημίες της. Τα τελευταία χρόνια, η σπουδαία ακαδημία της Μπαρτσελόνα έχει βγάλει τρία “Χρυσά” παιδιά. Τον Μέσι, την Πουτέγιας και τη Μπονμάτι.

Ο Λιονέλ Μέσι χθες (30/10) κατάφερε να σηκώσει την όγδοη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του, ενώ η Αϊτάνα Μπονμάτι την πρώτη της. Μάλιστα η σταρ της Μπαρτσελόνα, διαδέχθηκε την Πουτέγιας. Τη συμπαίκτρια της στην Μπαρτσελόνα όπου κατέκτησε τις δύο προηγούμενες Χρυσές Μπαλες. Τι κοινό έχουν και οι τρεις; Όλοι τους έκαναν τα πρώτα τους ποδοσφαιρικά βήματα στη Μασία.

Και οι τρεις έχουν αγωνιστεί για τη Μπαρτσελόνα, καθώς είναι η ομάδα της καρδιάς τους. Ο Μέσι φόρεσε τη φανέλα της ομάδας από το 2004 μέχρι το 2021, σημειώνοντας 778 εμφανίσεις. Η Πουτέγιας από το 2012 που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα μέχρι σήμερα, έχει φορέσει την φανέλα των Μπλαουγκράνα 404 φορές. Η νεοφώτιστη στον χώρο της Χρυσής Μπάλας, Μπονμάτι έχει τιμήσει την Μπαρτσελόνα με 231 εμφανίσεις από το 2015 και έπειτα.

Όλο αυτό καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Μασία, μετράει 11 Χρυσές Μπαλες ήδη. Μάλιστα στο γυναικείο ποδόσφαιρο έχει καταφέρει να έχει μια ομάδα γεμάτη αστέρες, που δυσκολεύεσαι να βρεις κάθε φορά μόνο μια πρωταγωνίστρια, βασισμένη στις ακαδημίες της. Η αντρική ομάδα της Μπαρτσελόνα έχει αρχίσει στην εποχή Τσάβι να βγάζει ξανά νέα ταλέντα από τις ακαδημίες, με πιο τρανταχτά παραδείγματα αυτά των Γιαμάλ, Γκάβι και Μπαλντέ. Ίσως και κάποιος από αυτούς, να είναι ο μελλοντικός κάτοχος του σπουδαίου αυτού βραβείου.