Ντιντιέ Ντρογμπά: Ο άνθρωπος πού σταμάτησε εναν εμφύλιο πόλεμο

  • 0
  • 2 views

Από τους κορυφαίους επιθετικούς της γενιά του, πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι και πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με την χώρα του. Αυτός είναι ο Ντιντιέ Ντρογμπά και μερικά απο τα σπουδαία επιτεύγματα του, όμως το μεγαλύτερο βραβείο είναι εκτός γηπέδου.

Ήταν Οκτώβριος του 2005 όταν η Ακτή Ελεφαντοστού αντιμετώπιζε το Σουδάν, για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Οι Ιβοροανοί με νίκη και "στραβοπάτημα" του Καμερούν θα έπαιρναν το εισιτήριο για τα τελικά του Μουντιάλ στην Γερμανία. Έτσι και έγινε, η Ακτή νίκησε το Καμερούν δεν κατάφερε να κερδίσει την Αίγυπτο, μάλιστα έχασαν και πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Αυτό ήταν, η Ακτή Ελεφαντοστού θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Το σημαντικό δεν ήταν μόνο η νίκη αλλά η δήλωση του τοτε 27χρονου επιθετικού Ντιντιέ Ντρογμπά.

Πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού, από το βορρά, το νότο, το κέντρο και την δύση, σας ικετεύουμε γονατιστοί να συγχωρήσετε ο ένας τον άλλον. Μία σπουδαία χώρα σαν την Ακτή Ελεφαντοστού δεν μπορεί να βυθιστεί στο χάος για πάντα. Αφήστε κάτω τα όπλα σας και διοργανώστε εκλογές!”.

Η χαρά ήταν μεγάλη, οι δηλώσεις του Ιβοροανού ποδοσφαιριστή ακούστηκαν, ο πόλεμος που ξεκίνησε το 2002 άρχισε να εξαλείφεται.