Σήμερα έχει γενέθλια ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αγγλικού ποδοσφαίρου και της Άρσεναλ. Τα 22 χρόνια του κλείνει σήμερα ο Μπουκάγιο Σάκα, ένας παίκτης που είναι γέννημα θρέμμα της Άρσεναλ.

Μπορεί να βρέθηκε για ένα σύντομο διάστημα στις ακαδημίες της Γουότφορντ, όμως το μεγαλύτερο μέρος της νεανικής του καριέρας την πέρασε στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Κατάφερε με τις εμφανίσεις του, κατάφερε να περάσει από όλα τα τμήματα νέων της Εθνικής Αγγλίας

.Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2018, σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ εναντίον της Βόρσκλα Πορτλάβα. Τότε ήταν μόλις 17 ετών, όμως είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή ώστε να βρεθεί στη πρώτη ομάδα. Ντεμπούτο στη Πρέμιερ Λιγκ έκανε στις 13 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, στην νικηφόρα αναμέτρηση με την Φούλαμ με 4-1. Μάλιστα έχει και ένα ρεκόρ το οποίο λέει ότι είναι ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε το 2001 και αγωνίστηκε σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ.

Από τη σεζόν 2019-20 ξεκίνησε και έπαιρνε όλο και περισσότερες ευκαιρίες, μέχρι που έφτασε να είναι μια μόνιμη αλλαγή σε κάθε αγώνα. Εκτός αυτού, έφτασε να είναι μέχρι και στο βασικό σχήμα, ενώ πλέον είναι αδύνατο να αγωνιστεί η Άρσεναλ χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα.

Είναι μόλις 22 και έχει ήδη μετρήσει 184 εμφανίσεις με τους «Κανονιέρηδες». Δεν είναι καθόλου απίθανο να μείνει για μια ζωή στην ομάδα, καθώς έχει αποδείξει το ποσό πολύ την αγαπάει και δεν θέλει να αποχωρήσει από αυτήν.

Από το 2020 είναι και διεθνής με την πρώτη ομάδα της Αγγλίας. Συνολικά έχει 28 εμφανίσεις, ενώ έχει σκοράρει 11 φορές. Έχει φτάσει να είναι πάντα στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας.