Τιάγκο Σίλβα: Από τα αζήτητα... αρχηγός στη Βραζιλία

  • 0
  • 2 views

O Τιάγκο Σίλβα αποτελεί την έννοια της λέξης «παίκτης- ορόσημο» ή τον απλό ορισμό του ηγέτη. Στα 38 του χρόνια είναι ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, έχοντας στις πλάτες του το Τσάμπιονς Λιγκ και τις στιγμές δόξας με την Τσέλσι. Ο Βραζιλιάνος ανήκει στην κατηγορία παικτών που όσο γερνάνε τόσο γίνονται καλύτεροι, καθώς η κλάση του ανεβαίνει ανά τα χρόνια όπως…το παλιό καλό κρασί.

Η καριέρα του βέβαια δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες… αξιώσεις, όταν έπαιζε ακόμα ως μέσος. Στα 20 του απορρίφθηκε από όλες τις ομάδες της Βραζιλίας, μένοντας να ψάχνει στα αζήτητα και στις μικρές κατηγορίες. Στα 22 του ο προπονητής Βόρτμαν της Γιουβεντούτε, τον γύρισε… στα στόπερ και όλα ξαφνικά άλλαξαν. Το ύψος του και η μαχητικότητα του, έκαναν την διαφορά και ο ίδιος μεταπήδησε στα μεγαλύτερα σαλόνια.

Μετά από αυτή την αλλαγή θέσης, εκείνος πραγματικά έλαμψε, κατακτώντας πολλούς τίτλους και παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο. Στη Μίλαν σήκωσε Σκουντέτο, στην Παρί πήρε τα πάντα πλην του Τσάμπιονς Λιγκ και στη.. Τσέλσι το πρόσθεσε στη συλλογή του και αυτό.

Το μόνο πλέον που του μένει είναι το Μουντιάλ και το ονειρεύεται τώρα με την Βραζιλία. Πρώτο φαβορί είναι η ομάδα του οπότε… είναι αρκετά πιθανό να τα καταφέρει.