Σαλιμπά: Ο παίκτης που έφτιαξε την άμυνα των «Κανονιέρηδων»

Σήμερα (24/3/2023) ο Γουίλιαμ Σαλιμπά κλείνει τα 22 χρόνια ζωής. Με αφορμή αυτό το γεγονός, παρακάτω θα δούμε ένα αφιέρωμα στον Γάλλο αμυντικό ογκόλιθο της Άρσεναλ.

Το 2019, η Άρσεναλ εντόπισε το ταλέντο του όταν ήταν ακόμη παίκτης της Σεντ Ετιέν. Σε ηλικία μόλις 18 ετών, είχε ήδη αναγνωριστεί το ταλέντο του στη Γαλλία και μιλούσαν για έναν μελλοντικό αστέρα της αμυντικής γραμμής. Η ομάδα του Λονδίνου εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με 27 εκατομμύρια τον έφερε στην Αγγλία.

Μετά από αρκετούς δανεισμούς σε Σεντ Ετιέν, Νις και Μαρσέιγ, ο Σαλιμπά ήταν έτοιμος για να πρωταγωνιστήσει στην Αγγλία. Ο τελευταίος του δανεισμός στη Μαρσέιγ ήταν και καθοριστικός. Έκανε πολύ καλές εμφανίσεις και όλα έδειχναν ότι στην επιστροφή του στην Άρσεναλ θα είναι υπερπολύτιμο εργαλείο. Τότε η ομάδα του Αρτέτα ήταν σε περίεργο φεγγάρι αμυντικά, καθώς έκανε πολλά λάθη. Όχι όταν επέστρεψε ο Σαλιμπά όμως.

Με την ένταξη του στο ρόστερ και χωρίς να δωθεί ξανά δανεικός, η άμυνα έστρωσε. Έκανε ένα καταπληκτικό δίδυμο με τον Γκάμπριελ και πλέον είναι πολύ σημαντικός για τους κόκκινους του Λονδίνου. Είναι γρήγορος, ψηλός και δυνατός, ενώ είναι και πολύ σταθερός ποδοσφαιριστής. Η Άρσεναλ είχε ανάγκη από έναν τέτοιο αμυντικό, ο οποίος μόλις στα 22 του πλέον δύσκολα θα χάσει την θέση του στο βασικό σχήμα της ομάδας.