Σαν σήμερα πριν 77 χρόνια, το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία του NBA διεξάγεται στο Τορόντο!

Ήτανε 1 Νοεμβρίου του 1946, όταν οι Τορόντο Χάσκις φιλοξενούσαν τους Νιού Γιορκ Νίκερμπόκερς (τωρινοί Νικς) στο Μέιπλ Λιφ Γκάρντενς για το πρώτο παιχνίδι της σεζόν του τότε BBA (η αλλαγή του ονόματος σε NBA ήρθε τρία χρόνια αργότερα).

Μπροστά σε 7.090 θεατές, οι Νίκερμπόκερς κατάφεραν να πάρουν ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ιστορίας του NBA, επικρατώντας με 66-68 των Χάσκις με πρώτο σκόρερ τον Λίο Γκόττλιμπ που έβαλε 14 πόντους. Οι πρώτοι πόντοι στην ιστορία της λίγκας ήτανε του Όζι Σχέκτμαν των φιλοξενούμενων.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι ήτανε ψηλότεροι από τον σέντερ των Χάσκις, Τζορτζ Νόρστραντ (2,03), δικαιούταν δωρεάν είσοδο στο παιχνίδι. Οι υπόλοιποι χρειαζόταν να πληρώσουν εισιτήριο, με τις τιμές να ξεκινάνε στα 75 σεντς και τα πιο ακριβά να είναι στα 2,50 δολλάρια.

Πριν περίπου 7 χρόνια, οι Ράπτορς είχανε τιμήσει τους Χάσκις σε ένα παιχνίδι με τους Νικς, μοιράζοντας δωρεάν μπλουζάκια των Χάσκις σε όλο το γήπεδο.

Η πρώτη σεζόν είχε 11 ομάδες, από τις οποίες μόνο οι 2 έχουν παραμείνει απαράμιλλες (οι Σέλτικς και οι Νικς). Οι Χάσκις ήτανε η μόνη ομάδα του Καναδά, ωστόσο διήρκησαν μόνο για μία σεζόν και το Τορόντο έμεινε χωρίς ομάδα μέχρι το 1995.