Συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από την απίστευτη μάχη που μας χάρισαν οι 2 Sebastien, οι πιο επιτυχημένοι οδηγοί του WRC, με τον Loeb τελικά να επικρατεί και να κάνει το 1-2 για τους Γάλλους.

Ο Sebastien Loeb κατέκτησε την νίκη για μόλις 2,9 δεύτερα από τον συμπατριώτη του, με την διαφορά να αποτελεί για τότε την 10η μικρότερη στην ιστορία του αθλήματος. Επίσης ο Γάλλος γινόταν τότε ο 3ος γηραιότερος νικητής Αγώνα σε ηλικία 43 χρονών, ένα ακόμα ρεκόρ που διέλυσε ο ζωντανός Θρύλος του σπορ ανεβαίνοντας 1ος στην σχετική λίστα, στο περσινό Ράλι Μόντε-Κάρλο όντας σχεδόν 48 ετών. Η νίκη του ήρθε μετά από 5 χρόνια και το Ράλι Αργεντινής το 2013, ενώ σήμανε και την 99η νίκη για την Citroen.

Μάχη είχαμε και για την 3η θέση του βάθρου, με τον Evans να κρατάει πίσω τον Neuville για μόλις 0,5 δευτερόλεπτα και βοηθώντας έτσι σημαντικά τον team-mate του, Ogier στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος. Το γεγονός πως ο Loeb συμμετείχε στο Πρωτάθλημα με part-time πρόγραμμα επηρέασε και την μάχη για τον Τίτλο μεταξύ Ogier, Neuville και Tanak, καθώς μετά το Ράλι Ισπανίας ο Ogier πέρασε μπροστά στην βαθμολογία με +3 από τον Neuville και +23 από τον Tanak, με το Πρωτάθλημα να κρινόταν στο τελευταίο Ράλι της σεζόν και την Αυστραλία.