Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε για το επερχόμενο ATP στην Ρώμη και είπε πως θέλει να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτή την εβδομάδα ξεκινάει το ATP 1000 στην Ρώμη με τους μεγαλύτερους τενίστες να μπαίνουν στο court.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας εξ αυτόν και αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του το Σάββατο (13/5) κόντρα στον Ντούσαν Λάγιοβιτς ή Νούνιο Μπόρχες.

Παράλληλα ο Έλληνας τενίστας μίλησε για το τουρνουά και αναφέρθηκε πως θέλει να αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θέλω να αντιμετωπίσω τον Τζόκοβιτς, όλοι το θέλουν. Νομίζω είναι λάθος να μην θέλεις κάτι τέτοιο, γιατί έτσι χάνεις το καλύτερο που έχει να σου προσφέρει αυτό το παιχνίδι και μένεις κολλημένος στην μετριότητα.

Για μένα είναι σημαντικό να έχω αυτές τις μάχες στο court, για τις οποίες μπορώ να μιλάω στα εγγόνια μου. Υπάρχουν στιγμές που η ρουτίνα σε μπουχτίζει και θέλεις να κάνεις κάτι άλλο, να είσαι σε ένα άλλο μέρος και με κάποιον άλλον.

Είναι σημαντικό όμως να έχεις δυνατή νοοτροπία και να θυμάσαι γιατί το κάνεις αυτό. Όταν μεγαλώσεις και έχεις περάσει κάποια χρόνια στο tour, γίνεται περισσότερο σαν έναν τρόπο ζωής.

Όταν κάνεις τα ίδια πράγματα κάθε μέρα και πρέπει να πειθαρχείς τα συναισθήματά σου νιώθεις λίγο σαν ρομπότ, οπότε είναι σημαντικό να ζεις την ίδια στιγμή, όταν είσαι στο tour, να γίνεσαι κανονικός άνθρωπος και να ζεις για λίγο.

Δεν είναι εύκολο και κάποιοι παίκτες έχουν εντελώς διαφορετική προσέγγιση, εμένα όμως με βοήθησε αρκετά αυτό».