Η φετινή χωμάτινη σεζόν του τένις ξεκίνησε με το 1000άρι του Μόντε-Κάρλο, με μεγάλα ονόματα να συμμετέχουν αλλά και σημαντικές απουσίες.

Μετά τους πρώτους 3 μήνες από την έναρξη της φετινής σεζόν και έπειτα από τα Τουρνουά σε Αυστραλία, Μέση Ανατολή, Βόρεια και Κεντρική Αμερική, το τένις έρχεται και στην Ευρώπη με πρώτη στάση το Μονακό. Μεγάλα ονόματα υπάρχουν στην κλήρωση, με σημαντικότερα βάση κατάταξης αυτά του Djokovic (1), Τσιτσιπά (2) και Medvedev (3). Όμως υπάρχουν και ηχηρές απουσίες όπως ο Alcaraz αλλά και ο Rafa Nadal, ο οποίος μετά τον τραυματισμό του στον Αυστραλιανό Όπεν θα χάσει τώρα και το Μόντε-Κάρλο, ένα εκ των αγαπημένων του χωμάτινων Τουρνουά βάση Τίτλων.

Αναλύοντας τις πιθανές διασταυρώσεις μέχρι τον Τελικό ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει στο Τουρνουά από τον Γύρο των 32, καθώς ως Νούμερο 2 της κλήρωσης περνάει με BYE από την Φάση των 64, όπως άλλωστε και όλοι οι 8 πρώτοι της κλήρωσης. Στους 32 θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Benjamin Bonzi. Έπειτα, ίσως θα κληθεί να αντιμετωπίσει στους 16 τον Χιλιανό Jarry ή τον Αυστραλό Popyrin από τα προκριματικά. Φτάνοντας στα Προημιτελικά, ο Έλληνας τενίστας θα βρει ίσως μπροστά του έναν εκ των Fritz (8), Wawrinka (WC) ή Dimitrov, ενώ στα Ημιτελικά θα υπάρχει μάλλον το εμπόδιο του Ruud (4), Rublev (5), Khachanov (9), ή Murray. Τέλος, αν όλα πάνε καλά για τον Τσιτσιπά και φτάσει στον Τελικό, τότε σαφώς και ο ισχυρότερος αντίπαλος είναι ο Djokovic (1) αλλά και ο Medvedev (3).