Η Halep επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά την δικαίωσή της στο CAS

  • 0
  • 6 views

Μετά από 1,5 χρόνο απουσίας, η Ρουμάνα κάτοχος 2 Grand Slam και πρώην Νο1 έλαβε το "πράσινο φως" για την επιστροφή της στα γήπεδα του τένις.

Η Simona Halep μετά το Αμερικανικό Όπεν του 2022 είχε βρεθεί θετική στην ουσία roxadustat και έλαβε ποινή αποκλεισμού 4 ετών. Μετά την έφεσή της στο CAS αποδείχτηκε πως η ουσία βρισκόταν σε μολυσμένο συμπλήρωμα διατροφής και πως η ίδια δεν ευθυνόταν για το θετικό τεστ. Το CAS διαπίστωσε πως η Halep είχε επίσης αποδείξει πως οι παραβιάσεις των κανόνων αντι-ντόπινγκ δεν ήταν σκόπιμες. Η WTA ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η WTA σέβεται τις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την προστασία της ακεραιότητας του αθλήματος και την παροχή ενός καθαρού και δίκαιου αθλητικού περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν, η WTA υποστηρίζει πλήρως την απόφαση του CAS και χαιρετίζουμε την άμεση επιστροφή της Simona στο Tour".

Η Ρουμάνα είχε δηλώσει σχετικά για την υπόθεση τον Σεπτέμβριο του 2023: "Η τελευταία χρονιά ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου και δυστυχώς ο αγώνας μου συνεχίζεται. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στο όμορφο παιχνίδι του τένις. Παίρνω πολύ σοβαρά τους κανόνες που διέπουν το άθλημά μας και υπερηφανεύομαι για το γεγονός ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ εν γνώσει μου ή σκόπιμα καμία απαγορευμένη ουσία. Αρνήθηκα να δεχτώ την απόφασή τους για 4ετή αποκλεισμό".

Η "Simo" θα κάνει το ντεμπούτο της φέτος στο 1000άρι του Μαϊάμι, καθώς έλαβε wild card. Πάντως, οι "Halepeños" είναι σίγουρο πως θα γεμίσουν τις κερκίδες των γηπέδων ανυπομονώντας για την θριαμβευτική επιστροφή της Ρουμάνας, όντας παραδοσιακά από τις ισχυρότερες παρουσίες φιλάθλων σε όλα τα Τουρνουά στο καλεντάρι.