Ο Θρύλος Nadal αποσύρεται από το Roland Garros και ετοιμάζεται να αποχωρήσει στο τέλος του 2024

Σήμερα ο Ισπανός ανακοίνωσε από στην ακαδημία του στο Manacor της Μαγιόρκα, πως δεν θα συμμετέχει φέτος στο Όπεν του Παρισιού και πως μάλλον η σεζόν του 2024 θα είναι η τελευταία στην καριέρα του.

Ο Rafa Nadal ταλαιπωρείται ακόμα από τον τραυματισμό του στο Αυστραλιανό Όπεν από τον Ιανουάριο και για 1η φορά στην καριέρα του θα απουσιάσει από την περίφημη κόκκινη άργιλο του Παρισιού μετά το μακρινό 2004. Ο recordman των 14ων Roland Garros και των 22 Grand Slam δεν θα μπορέσει να κυνηγήσει φέτος το 15ο στο Παρίσι και 23ο Major.

Η είδηση-βόμβα όμως ήρθε στην συνέχεια, όταν δήλωσε πως πιθανότατα η επόμενη χρονιά του 2024 θα είναι και η τελική, ρίχνοντας έτσι τίτλους τέλους στην μυθική καριέρα του. Όπως ήταν φυσικό, ένα κύμα απογοήτευσης πλημμύρισε όλους τους φαν του.

Ο Rafa ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν είμαι το άτομο που θα συμμετέχει στο Roland Garros απλά και μόνο για να παίξει, από την στιγμή που δεν είμαι στο 100% ακόμα. Θέλω να βρεθώ ξανά του χρόνου στα σημαντικότερα Τουρνουά και φυσικά στους Ολυμπιακούς, ελπίζοντας να μπορώ να παίξω. Αν θα είναι το τελευταίο μου δεν ξέρω, αλλά δεν δούλεψα τόσο σκληρά στην καριέρα μου για να αποσυρθώ σε μια press conference”.