Ο Rafa Nadal πέρασε και το εμπόδιο του Moutet με σκορ 3-0 και έκλεισε θέση για τον 3ο Γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Ο “Βασιλιάς του χώματος” νίκησε με σκορ 6-3, 6-1, 6-4 σε 2 ώρες και 9 λεπτά πετυχαίνοντας την 300η του νίκη σε Grand Slams και πλέον θα αντιμετωπίσει στους 32 της διοργάνωσης των Ολλανδό Van De Zandschulp, ο οποίος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον Ιταλό Fognini με 3-0. Το 1ο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Nadal καθώς προηγήθηκε νωρίς με 3-0 και break στο 1ο game του Γάλλου, ενώ στην συνέχεια ο Ισπανός κρατώντας απλά το δικό του σερβίς έφτασε άνετα στην νίκη με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Nadal συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έχτισε διαφορά 4 games με 2 διαδοχικά break και 2 επακόλουθα hold. Ο Moutet γλίτωσε το πιθανό bagel με 6-0 υπερασπιζόμενος το σερβίς του στην 3η προσπάθεια και μπαίνοντας στον πίνακα του σκορ. Ο Ισπανός όμως απέσπασε για άλλη μια φορά break ολοκληρώνοντας εύκολα το σετ με 6-1.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με τον Γάλλο να δείχνει σημάδια βελτίωσης, αφού πήρε προβάδισμα με 2-0 και με απευθείας “σπάσιμο” στο σερβίς του αντιπάλου. Ο Nadal απάντησε άμεσα με 3 σερί games παίρνοντας πίσω το χαμένο του break. Ακολούθησαν συνεχόμενα hold και από τους δυο τενίστες, ενώ ο Ισπανός έφτασε μια ανάσα από την επόμενη Φάση όταν έκανε break με το σκορ να γίνεται 5-3 και να σερβίρει για το ματς. Πάντως ο Moutet δεν παράτησε το παιχνίδι και πήρε αμέσως το break πίσω κάνοντας το 4-5 και δίνοντας συνέχεια στο 3ο σετ. Εκεί ήταν που μίλησε η εμπειρία του Nadal καθώς έμεινε συγκεντρωμένος και δεν επέτρεψε στον Γάλλο να φέρει στα ίσα το ματς στο 5-5, αλλά απάντησε με ακόμα ένα “σπάσιμο” στο σερβίς του αντιπάλου του και παίρνοντας την πρόκριση για τους 32.