Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ στοχεύει στην αναβάθμιση του κέντρου της το καλοκαίρι και ο Αργεντίνος κεντρικός είναι ένα από τα βασικότερα ονόματα.

Είναι ξεκάθαρο πως η φετινή χρονιά της Λίβερπουλ δεν είχε την επιθυμητή εξέλιξη. Οι “Ρεντς” φαίνεται να μένουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ενώ οι επιδόσεις τους στο πρωτάθλημα είναι άκρως ασταθείς. Το κέντρο είναι ο βασικότερος τομέας στον οποίο η Λίβερπουλ θα κληθεί να αναβαθμιστεί το καλοκαίρι, αν επιθυμεί την επιστροφή στην κορυφή και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αρκετοί κάνουν λόγω για ανάγκη αγοράς τουλάχιστον 3 κεντρικών για να μπορέσουν να ανακάμψουν οι “Ρεντς” και το πρώτο όνομα που ακούγεται, μετά την αποτυχία της υπόθεσης Μπέλινγκχαμ, είναι ο Αλέξις Μακ Άλιστερ.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή είναι ένας από τους σταθερότερους κεντρικούς της Αγγλίας και οδηγεί την Μπράιτον σε νέα μεγαλεία, με την ομάδα του Ντε Ζέρμπι να διεκδικεί θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Αν και ανανέωσε συμβόλαιο νωρίτερα μέσα στην χρονιά και ο ίδιος δεν έχει δείξει δυσαρέσκεια με την Μπράιτον, η αποχώρηση του Αργεντίνου για έναν μεγαλύτερο σύλλογο, κατά προτίμηση του ίδιου στην Αγγλία, σύμφωνα με τον πατέρα του, είναι αναπόφευκτη.

Με το χθεσινό του γκολ απέναντι στην Γιουνάιτεντ, στην τεράστια νίκη της Μπράιτον, ο Μακ Άλιστερ έφτασε τα 9 γκολ στην φετινή σεζόν και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον από πολλούς συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ. Γνωρίζοντας αυτόν τον ανταγωνισμό από ομάδες με πιθανότερα μεγαλύτερο μπάτζετ από αυτήν, η Λίβερπουλ θέλει γρήγορη ολοκλήρωση της συμφωνίας, έτσι ώστε να εστιάσει και σε άλλες υπογραφές. Το ποσό που ζητάται από την Μπράιτον φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ, με την ομάδα του Νότου να μην βιάζεται να πουλήσει και να θέλει να κάνει διαπραγματεύσεις με τους δικούς της όρους.

Πέραν του Μακ Άλιστερ, στα πλάνα του Κλοπ δείχνει να είναι και ο συμπαίκτης του Αργεντίνου στην Μπράιτον, Μοϊσές Καϊσέδο ενώ και ο Ρενάτο Σάντσες έχει συνδεθεί με μεταγραφή στο Άνφιλντ. Το μόνο βέβαιο είναι πως η Λίβερπουλ θα χρειαστεί να επενδύσει στο κέντρο της, καθώς παίκτες όπως ο Νάμπι Κεϊτά και ο Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν δεν έχουν αποδώσει στο επιθυμητό επίπεδο. Ακόμα, η αποχώρηση του Μίλνερ, αφήνει ένα κενό για κάποιον ο οποίος μπορούσε να καλύψει όλες σχεδόν τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, παρά την μεγάλη του ηλικία.