Γκουαρντιόλα

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε την ανησυχία του για την αναμέτρηση της Σίτι κόντρα στην Άρσεναλ, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει τον πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ.

Απόψε (26/04) στο Έτιχαντ, η Μάντσεστερ Σίτι θα φιλοξενήσει την Άρσεναλ, σε ένα παιχνίδι το οποίο, για πολλούς, θα κρίνει τον πρωταθλητή της Πρέμιερ Λιγκ για την φετινή σεζόν. Η Άρσεναλ αν και προηγείται, έχει “πετάξει” 8 πόντους στα τελευταία 3 παιχνίδια της, φέρνοντας 3 ισοπαλίες, στις δύο από τις οποίες προηγήθηκε με 2 γκολ, αλλά ισοφαρίστηκε (Γουέστ Χαμ και Λίβερπουλ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα να φτάσει στους 5 βαθμούς πίσω από τους Κανονιέρηδες, έχοντας την δυνατότητα να παίξει δύο παιχνίδια παραπάνω. Επομένως, αν η Σίτι κερδίσει τα άλλα δύο παιχνίδια της, θα βρεθεί πάνω από την Άρσεναλ στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας την αποψινή αναμέτρηση την πιο σημαντική για τις ελπίδες της Άρσεναλ να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα, μετά από 20 σχεδόν χρόνια.

Μιλώντας για την κρίσιμη αυτή αναμέτρηση ο Γκουαρντιόλα εξέφρασε ένα άγχος, ωστόσο έκρινε πως πρόκειται για ένα θετικό σημάδι. Ο Καταλανός είπε: «Τα πάω καλά αλλά, είναι καλό σημάδια, το ότι είμαι λίγο νευρικός. Το να είσαι νευρικός είναι μέρος της ζωής μας, το να είσαι αγχωμένος είναι μέρος της ζωής μας, το να είσαι φοβισμένος είναι μέρος της ζωής μας. Δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι». Μιλώντας για το παιχνίδι και το πως η Σίτι θα αντιμετωπίσει το ότι είναι το φαβορί για τον τίτλο, ο Γκουαρντιόλα είπε: «Πάντα είχα την αίσθηση πως θα ήταν δύσκολο να τους αντιμετωπίσουμε σε αυτό το σημείο της σεζόν, αλλά μετά από τρία παιχνίδια όπου “πέταξαν” βαθμούς, θα είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα. Θα προτιμούσα να είχαν έρθει με καλύτερα αποτελέσματα από τα τρία τελευταία, που δεν κέρδισαν παιχνίδι. Πάντα θα ήταν δύσκολα, αλλά με αυτά τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα».

Η Σίτι κυνηγάει το φημισμένο τρεμπλ, έχοντας ήδη κλειδώσει την παρουσία της στον τελικό του FA Cup (03/06) απέναντι στην συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα θα έρθουν αντιμέτωποι με την ομάδα που τους πέταξε εκτός διοργάνωσης πέρσι, Ρεάλ Μαδρίτης, στις 9 και 17 Μαΐου. Το πρωτάθλημα και η προσέγγιση που θα πάρουν απέναντι σε αυτό οι Πολίτες θα κριθεί απόψε και με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να έχει 2 παιχνίδια την εβδομάδα για τον επόμενο μήνα, η νίκη θα διευκολύνει την διεκδίκηση των υπολοίπων τροπαίων, ιδίως τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ.