Μπορεί πρωτάθλημα σαν τη Λεβερκούζεν να μην πήρε και να μη διεκδικεί 3 τίτλους, ωστόσο η ομάδα του Τιάγκο Μότα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.


Ο Τιάγκο Μότα που έχει αναλάβει την τοπικήlo ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν 2022-23 είναι πολύ κοντά στο να γράψει ιστορία, διότι η ομάδα έχει εξασφαλίσει την πρώτη της ευρωπαϊκή έξοδο από τη σεζόν 1999-2000, και φαντάζει πολύ πιθανό να βρεθεί μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη ήταν όταν η διοργάνωση λεγόταν ακόμη Κύπελλο Πρωταθλητριών, τη σεζόν 1964-65). Έτσι παρόλο που το καλοκαίρι αναμένεται να αφήσει τον πάγκο της ομάδας και να αναλάβει τη Γιουβέντους, θα φύγει ως φίλος.

Στο τακτικό κομμάτι, ο πρώην παίκτης των Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν παρατάσσει την ομάδα του με αρχικό σχηματισμό το 4-1-4-1, αλλά ανάλογα με τις ανάγκες ενός παιχνιδιού μπορεί να προσαρμοστεί και σε πολύ ασυνήθιστα σχήματα όπως το 2-7-2 και το 4-5-1.

Ζιρκζί

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας που αναμένεται κι αυτό να συνεχίσει είτε σε μία εκ των Γιουβέντους και Μίλαν είτε στην Πρέμιερ Λιγκ (έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την περίπτωση του η Άρσεναλ), είναι ο Τζοσουά Ζιρκζί. Ο 22χρονος επιθετικός που είναι προϊόν τον ακαδημιών της Μπάγερν φέτος μετράει 12 γκολ και 7 ασίστ σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, και παρά το σχετικό του ντεφορμάρισμα το τελευταίο διάστημα (1 γκολ στα τελευταία 7 παιχνίδια), η Μπολόνια έχει στηριχτεί πολύ σε αυτόν καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Καλαφιόρι

Ο 21χρονος αμυντικός αγοράστηκε από τη Βασιλεία το καλοκαίρι μόλις για 4 εκατομμύρια ευρώ, και σήμερα η αξία του είναι γύρω στα 25 με 30 εκατομμύρια ευρώ! Έχει 4 ασίστ σε 31 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, και το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθήσει κι αυτός τον Τιάγκο Μότα στην ασπρόμαυρη πλευρά του Τορίνο. Η Μπολόνια έχει δεχθεί τα τρίτα λιγότερα γκολ στη Serie A, και ο Ρικάρντο Καλαφιόρι που είναι προϊόν των ακαδημιών της Ρόμα είναι ο πυλώνας της αμυντικής της λειτουργίας.

Φέργκιουσον

Πόσο συχνά βλέπετε έναν Σκωτσέζο στη Serie A; Καθόλου. Όμως, το (μικρό) ρίσκο που πήρε η Μπολόνια το καλοκαίρι του 2022 όταν έβγαλε από τα ταμεία της 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της τον 22χρονο τότε μέσο της Αμπερντίν, έπιασε τόπο και με το παραπάνω. Ο Λούις Φέργκιουσον έκανε και πέρσι εξαιρετική σεζόν, και τον περασμένο Οκτώβριο πήρε το περιβραχιόνιο της ομάδας. Ο Σκωτσέζος αναμενόταν να αφήσει κι αυτός τη Μπολόνια το καλοκαίρι, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στον χιαστό του (αναμένεται να επιστρέψει το 2025) μάλλον θα καθυστερήσει λίγο αυτή την κίνηση. Τη φετινή σεζόν μέχρι να τραυματιστεί ο Φέργκιουσον μετρούσε 6 γκολ και 5 ασίστ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, όντας η πιο ποιοτική μονάδα στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Άλλοι πρωταγωνιστές 

Άλλοι παίκτες που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή πορεία της Μπολόνια είναι οι Ρικάρντο Ορσολίνι (εξτρέμ, 10 γκολ και 2 ασίστ στη Serie A), Σαμ Μπιουκίμα (στόπερ), Λούκας Σκορούπσκι (ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας) και Στέφαν Πος (δεξί μπακ).

Ανεξαρτήτως από το αν η ομάδα του χρόνου τελειώσει με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 5 ήττες ή 1 ισοπαλία και 7 ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ, η παρουσία της ομάδας και μόνο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα είναι μία γιορτή για την πόλη. 4 ματς στο «Ρενάτο Νταλάρα» απέναντι σε ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν Μονάχου και η Λίβερπουλ, θα είναι μνήμες οι οποίες θα μείνουν αξέχαστες σε κάθε φίλαθλο της ομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *