Κ19 Ολυμπιακός – Κ19 Ναντ 0-0 (3-1 πεν.): Στον τελικό του Youth League ο Ολυμπιακός

0

Ο Ολυμπιακός πήρε άλλη μια πρόκριση στα πέναλτι, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό του Youth League, με ήρωα τον Σίνα, νικώντας 3-1 την Ναντ.

Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού θα βρεθεί για πρώτη της φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, καθώς νίκησε στην διαδικασία των πέναλτι την Ναντ, μετά από μια λευκή ισοπαλία στην κανονική διάρκεια. Αν και στην κανονική διάρκεια οι ερυθρόλευκοι σκόραραν με τον Κωστούλα, το γκολ ακυρώθηκε. Οι νέοι του Συλαϊδόπουλου κρατήθηκαν στο παιχνίδι και στην διαδικασία των πέναλτι, ο Σίνα έγινε ο ήρωας, αποκρούοντας ένα πέναλτι και με δύο ακόμα άστοχα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στον τελικό της Δευτέρας, αναμένοντας τον αντίπαλο του, ανάμεσα σε Μίλαν και Πόρτο.

Πρώτο Ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε ισορροπημένα για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει πιεστικά στο πρώτο δεκάλεπτο και την Ναντ να ανεβάζει στροφές μετά το τέταρτο.

Στο 13ο λεπτό, ο Μαφουμπί δοκίμασε ένα σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε στον Σίνα, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει.

Η πίεση συνέχισε και στο 17′, ο ίδιος ανάγκασε σε μια ακόμα εξαιρετική απόκρουση τον Αλβανό τερματοφύλακα των ερυθρόλευκων.

Στο 34ο λεπτό, ήρθε η καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού, με τον συνήθη ύποπτο, Μπάμπη Κωστούλα να εκμεταλλεύεται τις κόντρες και να σουτάρει, αναγκάζοντας τον Μαμπόν σε μια σημαντική απόκρουση.

Η απάντηση ήρθε στο 38′, όταν φάουλ του Ασουμανί βρήκε τον Ντουγκάρ στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η δύναμη της μπάλας δεν του επέτρεψε να ελέγξει την κεφαλιά, με την φάση να καταλήγει άουτ.

Με το παιχνίδι να πλησιάζει στο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός σκόραρε από στημένη φάση, με τον Κουτσίδη να παίρνει την κεφαλιά και τον Χαράλαμπο Κωστούλα να εκτελεί, όμως το VAR έδωσε φάουλ, μετά από χέρι του αδελφού του σκόρερ.

Δεύτερο Ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εξίσου ισορροπημένα με το πρώτο και στο 50′, η Ναντ βγήκε στην επίθεση, με τον Γκιρασί να δοκιμάζει ένα σουτ από πλάγια θέση, με τον Σίνα να αποκρούει σε κόρνερ.

Η Ναντ συνέχισε να πιέζει και στο 56′, ανάγκασε διπλή απόκρουση από τον Σίνα, αρχικά απομάκρυνση με τα πόδια και έπειτα επέμβαση σε σουτ του Γκιρασί.

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 68ο λεπτό, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη, με τον Μαμπόν να αποκρούει, τον Παπακανέλλο να παίρνει το ριμπάουντ και τον νεαρό τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με το παιχνίδι τους μετά την συμπλήρωση της μιας ώρας, πιέζοντας όλο και περισσότερο και δημιουργώντας προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 84′, μετά από μια ακόμα στημένη φάση, ο Ολυμπιακός απείλησε με το γυριστό του Πρεκατές, το οποίο όμως πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει από φάουλ της Ναντ, η οποία έδειχνε να είναι πρόθυμη να οδηγήσει το παιχνίδι στα πέναλτι, όπως και έγινε.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Ολυμπιακός έβαλε στο παιχνίδι τον Τανούλη, με σκοπό να εκτελέσει ένα από τα πέναλτι.

Πέναλτι

Η Ναντ ξεκίνησε την διαδικασία των πέναλτι, με τον Λε Του να αστοχεί, ξεκινώντας ιδανικά για τους ερυθρόλευκους. Παρόλα αυτά, ο Μουζακίτης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μαμπόν, με τον Γάλλο να αποκρούει.

Ο Σίνα έπιασε το πέναλτι του Ακαπαντί στην συνέχεια, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπάκουλα να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του όπως και έκανε, παρά την απόκρουση του Μάμπον.

Το τρίτο πέναλτι για τους Γάλλους ανέλαβε ο Τουρέ, με τον νεαρό να νικάει τον πορτιέρο των ερυθρόλευκων, ενώ ακολούθησε ο Μπάμπης Κωστούλας, που επανέφερε το προβάδισμα.

Ο Λερού έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, δίνοντας στον Λιατσικούρα την ευκαιρία να στείλει τον Ολυμπιακό στον τελικό, όπως και έκανε.

Οι Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές (Τανούλης 90’+3′), Κουτσογούλας (Λιατσικούρας 79′), Μπάκουλας, Μουζακίτης, Αλαφάκης, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (Δάμα 61′), Χ. Κωστούλας

Αναπληρωματικοί: Έξαρχος, Λιατσικούρας, Λώλης, Τανούλης, Δάμα, Παναγάκος, Γατόπουλος

Ναντ (Στεφάν Μορό): Μαμπόν, Ακαπαντί, Ντιγκάρ, Μουάμπα, Γκοτιέ (Κούμους 69′), Γκόμες, Γκιρασί (Τουρέ 77′), Ταμπιμπού (Λε Του 82′), Ενζιτά (Σοβέν 69′), Μαφουμπί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *